Coronavirus får hjemløseavisen Hus Forbi til at sende sælgere "hjem"

Nedlukningen af Danmark rammer også de hjemløse og socialt udsatte sælgere af avisen Hus Forbi, der nu opfordres til at stoppe med at sælge avisen for en tid.

Sælgerne af hjemløseavisen Hus Forbi opfordres til at stoppe med at sælge bladet i det offentlige rum, med mindre de ikke kan overleve uden.

Det sker i et forsøg på at undgå, at sælgerne er med til at sprede coronavirussen yderligere. Samtidig skal formaningen være med til at sikre, at sælgerne, der er i højrisiko for at blive alvorligt syge af virussen, ikke bliver selv smittet.

Det skriver Hus Forbi i en pressemeddelelse.

- De er ofte helbredsmæssigt svækkede sammenlignet med jævnaldrende gennemsnitsdanskere, faktisk lever en socialt udsat 19 år kortere end en gennemsnitsdansker. Men Hus Forbi følger selvfølgelig myndighedernes vejledning, selvom vi ved, det rammer vores målgruppe ekstra hårdt, siger Rasmus Wexøe Kristensen, der er sekretariatsleder i Hus Forbi.

quote Hvis du møder en sælger derude i den situation, vi har nu, så står han eller hun der altså fordi, de pinedød har brug for den indkomst. Så køb en avis og husk: De fleste tager MobilePay.

Poul Struve Nielsen, redaktør på Hus Forbi

Han understreger, at Hus Forbi-sælgere og hjemløse ikke er farlige end andre mennesker. Da hjemløse ofte lever mere isoleret, vil det derfor typisk ikke være dem, der er smittebærere, mener sekretariatslederen.

- Hus Forbi vil selvfølgelig i enhver situation gøre, hvad der er nødvendigt, for at det samfund, vi er en del af som borgere og som hjemløse, kan fungere. Vi bidrager så godt, vi kan til at mindske spredningen af coronavirus.

Kan få store konsekvenser

Den nye melding fra avisen betyder, at mange Hus Forbi-sælgere for tiden står i en særligt sårbar situation.

Tiltagene mod spredning af sygdommen betyder nemlig, at mange socialt udsatte og hjemløse ikke længere kan søge mod mange af de varmestuer og væresteder, de tidligere har søgt mod.

Hos Hus Forbi oplever man nemlig, at flere er lukket ned, ramt af restriktioner eller mangel på medarbejdere.

Samtidig betyder meldingen, at mange står til at miste deres eneste indkomst og dermed deres økonomiske grundlag.

- Det kan på sigt få store konsekvenser. Møder du alligevel en sælger, så køb avisen. Pas på dem, støt dem, udtaler siger Poul Struve Nielsen, redaktør på Hus Forbi og fortsætter:

- Hvis du møder en sælger derude i den situation, vi har nu, så står han eller hun der altså fordi, de pinedød har brug for den indkomst. Så køb en avis og husk: De fleste tager MobilePay.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik