Efter vanvidskørsel: 20-årig dømt for dødsulykke

En 20-årig mand er blevet idømt halvandet års fængsel efter to episoder med hensynsløs kørsel. Ved den ene episode mistede en 15-årig livet.

En 20-årig mand er netop idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab ved retten i Glostrup.

Den 20-årige var tiltalt for flere forhold med hensynsløs kørsel, hvor det den ene gang resulterede i en dødsulykke.

Det skete, da den 20-årige 24. juli 2020 kørte mindst 147 km/t på Amagermotorvejen ved Hvidovre. Her overhalede han indenom - ifølge politiet på en særligt hensynsløs måde - en anden bilist, inden han mistede kontrollen over bilen. 

Det fik bilen til at ramme autoværnet og skride ud over alle motorvejens tre baner og nødsporet, inden den ramte tre træer og blev kastet tilbage på motorvejen. I bilen sad fire passagerer, og den ene - en 15-årig dreng - pådrog sig så slemme skader, at han døde af dem på hospitalet to døgn senere.

- Konsekvenserne ved at køre så uforsvarligt og så hensynsløst, har været helt tydeligt at mærke i retssalen. Jeg håber, at sagen er en understregning af, hvor galt det kan gå, hvis man kører hurtigt og hensynsløst, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Bilens tre andre passagerer pådrog sig også slemme skader med langvarige indlæggelser og brug af kørestol. To af disse har siden da måtte droppe ud af deres uddannelser på grund af senfølger af ulykken.


Ikke den eneste episode

Udover dødsulykken blev den 20-årige også dømt for i februar 2020 at have kørt på et fortov og igennem en gangtunnel, der kun er beregnet for fodgængere.

Udover halvandet års fængsel fik manden også frakendt førerretten i fem år, ligesom han modtog en advarsel om udvisning.

Da manden forlod retten inden dommen blev afsagt, ved anklagemyndigheden foreløbigt ikke, hvordan han forholder sig til dommen.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik