Nyt råd søger medlemmer: Kan du gøre den kollektive trafik bedre?

Region Hovedstaden får nu et passagerråd, der skal sikre, at passagerne får en stemme. Og det kan du blive en del af.

Kører du ofte eller bare en gang imellem med den kollektive trafik, og har du forslag til en bedre kollektiv trafik?

Så kan du fra mandag søge om at blive en del af det første regionale Passagerråd i Hovedstadsområdet, der er sat i søen af Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk.

- Alle kan stille op, og vi håber at alle lige fra ældre, til yngre, pendlere, dem der kun rejser sjældent og folk med for eksempel handicap vil søge. Det vigtigste er, at man har lyst til at arbejde for en bedre kollektiv trafik, siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk.

quote Jeg håber, at brugerne og passagerne kommer mere i fokus, og at de får et bedre talerør til os politikere.

Jens Mandrup (SF), formand for Trafikudvalget, Region Hovedstaden

Ind til nu har Forbrugerrådet Tænk blot haft Passagerpulsen, landsdækkende analyser, et panel og nogle pendlerrepræsentanter, som har repræsenteret bestemte strækninger at trække på. 

Derfor er den nye brede repræsentation af brugere med forskellige behov ifølge Anja Philip helt central.

-  Med den nye sammensætning får vi en ny og bedre forståelse for, hvordan rejsen er fra dør til dør indenfor regionen. Den her løbende forankring og dialog har manglet, så det er helt unikt, forklarer hun. 

Passagerrådet i Region Hovedstaden er det første af fem Passagerråd, som er bevilliget af Folketinget.

Sikrer at passagerne bliver hørt

I Region Hovedstaden ser formand for Trafikudvalget, Jens Mandrup (SF), frem til at få Passagerrådets input til arbejdet med den kollektive trafik.

- Jeg håber, at brugerne og passagerne kommer mere i fokus, og at de får et talerør til os politikere. I det hele taget bliver det rigtig godt med indspark til, hvad der fungerer og ikke fungerer, siger han.

quote Vi håber på, at de kan gøre os klogere på, hvordan vi indretter den kollektive trafik bedre, og dermed også, gør det attraktivt for dem, der ikke bruger den endnu, siger 

Jens Mandrup (SF), formand for Trafikudvalget, Region Hovedstaden

Ifølge Anja Philip kan arbejdet i rådet både komme fra medlemmerne selv og andre aktører i den kollektive trafik.

- Det kan være passagerne, der kommer med input fra erfaringer de har - for eksempel om det er muligt at tage en cykel med sig på en given strækning, vedkommende har behov for. Det kan også være de enkelte trafikselskaber, der kan have nogle ønsker - for eksempel i forhold til planlægning af køreplanerne, forklarer hun.

Skal gøre den kollektive trafik attraktiv

Det er dog ikke kun flere glade passagerer, man håber, at det nye råd bringer med sig.

- Vi håber på, at de kan gøre os klogere på, hvordan vi indretter den kollektive trafik bedre, og dermed også gør det attraktivt for dem, der ikke bruger den endnu, siger Jens Mandrup (SF).

Passagerpulsens Passagerråd i Region Hovedstaden kommer til at have 19 medlemmer. Ni er udpeget efter dialog med interesseorganisationer og pendlerrepræsentanter. Ti bliver udvalgt blandt dem, der stiller op.

Du kan læse mere om, hvordan du stiller op her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik