Utilfredshed efter nye restriktioner: - Gør det umuligt at drive vores virksomhed

Der er stor utilfredshed blandt barer og restauranter efter de nye coronatiltag, der begrænser åbningstiderne til klokken 22.

Da sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) tirsdag eftermiddag fremlagde nye tiltag for at nedbringe smitten i Hovedstadsområdet, gik det især udover barer, caféer og restauranter. 

Fra på torsdag og to uger frem må de kun holde åbent til klokken 22. Og det sætter store begrænsninger for de mange steder, hvor der kan indtages mad og drikke.

- Det her er en de facto nedlukning af aften- og nattelivet i København de næste par uger for dem, der primært serverer øl, siger Adam Falbert, direktør i REKOM, der ejer barer som Andy's, Sjus Bar, LA Bar og Heidis Bier Bar.

- Det er fremrykningen til klokken 22 i kombination med blandt andet stramme mundbindskrav, som reelt gør det umuligt at drive den københavnske del af vores virksomhed de næste par uger.

Også Merete Holst, der er indehaver af restauranterne Almanak, Studio, Mission og Radio i København er utilfreds med de nye tiltag. 

- Restaurationsbranchen har allerede investeret massivt i at overholde regler og retningslinjer. Vi har beholdt ansatte på lønningslisten og sikret gæsternes sikkerhed. Nu er det på tide, at beslutningstagerne udviser bare en brøkdel af det samfundssind, vi som virksomheder i udsatte brancher bliver bedt om at stille op med, siger hun. 

Tiltaget begrænser ikke de unge

På dagens pressemøde sagde sundhedsministeren, at en ud af fem smittet med corona er unge mellem 20 og 29 år. Derfor skulle restriktionerne ramme nattelivet.

Men Adam Falbert tror ikke på, at de nye tiltag begrænser de unge til at have mindre socialt samvær.

- Det undrer os ganske enkelt, at vi nu skal lukke klokken 22. De unge kommer til at finde andre måder at være sammen på – uanset hvor meget kontrol, der sættes ind. De har ikke har tænkt sig at sidde hjemme og kigge ud ad vinduet. Det kommer til at ske i privat regi, som ikke har de rammer, vi kan sørge for, siger han. 

Samtidig er han bekymret for den økonomiske situation, som rammer de mange barer.

- Kompensationsordningerne er stille og roligt under afvikling, så et initiativ som dette er dybt skadeligt for hele branchen – både økonomisk og i forhold til selve livsnerven i vores virksomheder. Det bliver et dyrt år for os, da vi allerede har brændt millioner af kroner af. 

De nye restriktioner gælder for 17 kommuner i og omkring København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik