Efter svensk salgsstop: Nu sender Hövding særlig besked til danske kunder

På trods af svensk forbud mod salg af airbag-cykelhjelm, beroliger svensk virksomhed danske kunder.

Efter forbrugerstyrelsen i Sverige har besluttet at indføre et midlertidigt forbud mod salg af cykelhjemmodellen Hövding 3, beroliger den svenske virksomhed Hövding nu de danske brugere.

I en orientering til brugerne, som TV 2 Kosmopol har set og er sendt til dem, som har registreret deres Hövding cykelhjelm online, skriver virksomheden, at alle versioner af Hövding fortsat er sikre at bruge, og at der ikke er tale om tilbagekaldelse af produktet.

Derfor er de nuværende Hövding-brugere ifølge den svenske virksomhed ikke berørt af forbrugerstyrelsens beslutning.

- Hövding og uafhængige testinstitutter er overbeviste om, at produktet er sikkert, og Hövding-brugere kan fortsætte med at bruge deres Hövding, som de plejer, skriver Hövding og fortsætter:

- Vi håber at kunne genoptage salget, når den svenske forbrugerstyrelse og domstolene har haft mulighed for at foretage en fuldstændig gennemgang.

Kritiske meldinger i Sverige

Det midlertidige forbud mod salg af Hövding 3 er rettet direkte mod selskabet Hövding Sverige AB og omfatter dermed ikke forhandlere.

Forbuddet blev indført, efter der ifølge det svenske medie SVT er kommet adskillige kritiske meldinger i offentligheden og medierne om hjelmen, hvilket har fået den svenske forbrugerstyrelse til at indlede en undersøgelse.

Til SVT har viceforbrugerombudsmand Kristoffer Johannesson udtalt, at de er kommet frem til, at Hövding 3 kan være farlig, og at der kan være sikkerhedsrisici ved hjelmen.

Det skriver TV 2.

Ifølge Kristoffer Johannesson er man først klogere på de risici, når undersøgelsen er færdig.

Det oplyses dog, at landets forbrugerstyrelse blandt andet ønsker, at Hövding informerer mere tydeligt om, at airbaggen i hjelmen tilsyneladende ikke altid udløses automatisk, som den skal.

(Artiklen fortsætter under boksen)

Spørg Os - Formular

_

Dansk webshop bliver ikke påvirket

Ifølge Hövding har den svenske forbrugerstyrelse informeret dem om, at de sætter spørgsmålstegn ved den testmetode, som Hövding er blevet testet efter, hvilket har resulteret i det midlertidige salgsstop i Sverige.

Virksomheden påpeger hertil, at den svenske forbrugerstyrelse derfor ikke har taget stilling til produktets sikkerhed.

Hövding deler derfor ikke Forbrugerstyrelsens vurdering og vil anke afgørelsen.

Til de danske brugere skriver virksomheden, at Hövding er godkendt i henhold til gældende EU-lovgivning og af det statsakkrediterede organ RISE for at sikre, at produktet opfylder alle krav til personlige værnemidler.

Virksomheden slår fast, at det midlertidige salgsstop ikke betyder noget for Hövding-brugere.

Der er også kun tale om et midlertidigt stop på virksomhedens svenske webshop. Den danske webshop påvirkes ikke, skriver Hövding.

Forbuddet gælder, til myndigheden træffer en anden beslutning.

Hvis virksomheden overtræder Forbrugerstyrelsens forbud, risikerer den en bøde på tre millioner svenske kroner, skriver SVT.

Det svarer til omkring 1,9 millioner danske kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik