Fra Helsingør og sydover - på cykel: Ny hjemmeside skal tiltrække turister på to hjul

Det er nu muligt at få et overblik over 11 nationale cykelruter i Danmark på en ny hjemmeside, som skal lokke flere cykelturister til landet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Mads Mikkelsen optrådte i en række reklamer for Carlsberg, var det på cykel. Reklame-serien hedder ”The Danish Way” – for vi er en cykelnation, og danskerne er glade for at bevæge sig fra A til B på jernhesten.

Men det er ikke kun danskerne, der er glade for at cykle her i landet. Især tyskerne har taget Danmark til sig som cykeldestination, og nu vil Vejdirektoratet lokke endnu flere cykelturister til Danmark.

Derfor lancerer Vejdirektoratet i samarbejde med Dansk Cykelturisme nu en ny hjemmeside, ruter.dk, hvor det er muligt at finde de 11 nationale cykelruter, som stammer fra 1990’erne og forbinder landet fra syd til nord og fra øst til vest. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

På hjemmesiden er det muligt at se ruterne, læse om seværdighederne på vejen og finde overnatningsmuligheder og spisesteder på ruten.

Ruterne henvender sig både til børnefamilien og den garvede rejsecyklist, og det er muligt at downloade dem direkte til cykelcomputeren. Hjemmesiden går i luften på både dansk, tysk og engelsk for at imødekomme, at der kommer flere cykelturister fra udlandet til Danmark.

- Der er knap 5.000 kilometer nationale cykelruter i Danmark, og de giver rig mulighed for gode rejseminder på cykel. Nu bliver det endnu nemmere at udforske ruterne hjemmefra og planlægge turen efter behov, siger transportminister Thomas Danielsen i pressemeddelelsen.

Tre af ruterne ender i København, og en af ruterne går fra Helsingør til Gedser. Det glæder borgmesteren i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, at ruten til Helsingør fremgår på den nye hjemmeside. 

- Vi har masser af smuk natur og unik historie og spændende kultur, man kan opleve i Helsingør Kommune. Og flere og flere af de to millioner mennesker, der hvert år besøger os, vælger at opleve det på cykel. Derfor er jeg glad for, at vi er med i den nye guide, så endnu flere forhåbentlig kan få sig en god og klimavenlig oplevelse på vores smukke cykelruter, siger hun. 

Herunder kan du se de 11 nationale ruter. Artiklen fortsætter efter billedet. 

cykelruter
Foto: Vejdirektoratet grafik


Næsten hver anden cykelturist i Danmark kommer fra Tyskland, og netop herfra kan Danmark også hente inspiration til mere cykelturisme. Her bliver der så således investeret meget mere i at tiltrække cykelturister og få tyskerne til selv at tage på cykelferie, fordi det skaber arbejdspladser og udvikler områder uden for de store byer.

- For hver euro tyskerne investerer i cykelturisme, får de tre igen. Vi vil gerne have flere danskere til at bruge cyklen – også til mere end den daglige cykeltur. Derfor ser vi på, hvad vi kan lære af Tyskland, så de nationale cykelruter kan bidrage med cykelturisme af endnu mere høj kvalitet, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er afdelingsleder i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen. 

Derfor vil Vejdirektoratet også arbejde videre og udarbejde en strategi for de nationale cykelruter og muligheden for at tiltrække endnu flere cykelturister. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Claus Helmer

Claus fik hjertestop under Royal Run: Nu leder han efter dem, der var med til at redde hans liv

Pris til forskningsprojekt om abort

Hvorfor dør mit foster? Henriettes banebrydende forskning forklarer spontane aborter

Rutsjebane eksperter

Rutsjebane-eksperter tester Tivoli: ''Der er noget over parkerne i Danmark''

Vis mere
20120521-154905-5-6144x4096ma

Risiko for metalstykker i spinatpasta

20220702-024522-L-6240x4160ma

Jada aflyser koncerter - Erstatning er fundet til Fredagsrock

Vis mere