Hanne With er langt fra den eneste: Se listen over uopklarede kvindedrab i hovedstadsområdet

En mand i halvtredserne er i dag blevet anholdt og sigtet for et 34 år gammelt drab. Men drabet på Hanne With er kun ét af mange uopklarede kvindedrab i hovedstadsområdet. Dem kan du blive klogere på i artiklen her.

Onsdag morgen er en 53-årig mand blevet anholdt og sigtet for et drab begået i 1990. 

Politiet har fundet frem til ham ved hjælp af genetisk slægtsforskning, som af flere ses som et banebrydende værktøj i forhold til uopklarede drabssager. 

Og der er nok for politiet at gå i gang med. Alene i TV 2 Kosmopols sendeområde er der mindst 14 uopklarede kvindedrab. 

Dem kan du blive klogere på herunder. 

Uopklarede kvindedrab i TV 2 Kosmopols sendeområde

1

Kazuko Toyonaga – 31. oktober 1986

Tilbage i 1986 blev en 22-årig japansk kvinde fundet i flere dele. Først fandt en taxamand hendes ben og underkrop i en sæk i havnen ved Islands Brygge, og ugen efter blev hendes overkrop fundet – ligeledes gemt væk i en sæk.

2

Lene Mary-Ann – 1986/87

I 1987 bliver den 34-årige kvinde Lene Mary-Ann fundet død ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje. Hun var sidst blevet set i Helsingør året før.

3

Pia Susi Pedersen – 22. september 1988

En tidlig torsdag morgen i 1988 bliver en 24-årig sexarbejder fundet slemt forslået i Søndermarken på Frederiksberg. Hun hastes til hospitalet, hvor hun ligger bevidstløs i 49 dage, inden hun afgår ved døden.

4

Ruth Pedersen – 9. december 1988

Ruth Pedersen blev i 1988 fundet i et hus i Lille Skensved – nøgen og kvalt.

5

Marcela Guerra Mieres – 9. december 1989

I et desperat forsøg på at finde frem til gerningsmanden, publicerede Marcela Mieres familie et brev, hvor de opfordrede morderen til at melde sig selv. Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix

En hundelufter fik sig en lørdag formiddag i 1989 en frygtelig overraskelse. For på sin tur rundt i Mågeparken i Hvidovre finder han den 17-åriges Marcela Guerreo Mieres livløse krop. Den unge pige viste sig at være blevet voldtaget og bagefter kvalt med et stykke af sit eget tøj.

6

Betina Christensen – 3. januar 1990

Syv år skulle der gå, fra at sexarbejderen Betina Christensen en kold januar dag i 1990 sidst blev set i Kødbyen i København, til hun af to slamsugere blev fundet i en kloak.

Liget manglede både hænder og fødder, og under obduktionen viste det sig, at den 22-årige kvinde havde været gravid i 14. uge, da hun blev slået ihjel.

7

Anne Stine Geisler – 4. juni 1990

Her ses det "symbol" som gerningsmanden havde skåret ind i underarmen på Anne Stine Geisler. Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix

Den 5. juni 1990 finder en kvindelig kok en ung og livløs kvinde i en kælder under Teglkroen i København. På den ene arm har pigen fået snittet, hvad der ligner bogstaver eller symboler. Under hende ligger der en pakke kondomer, og i munden har hun fået stoppet to karklude, som politiet senere vurderer har været årsag til hendes død, da de har blokeret for ilttilførslen.

8

Anette Just Olesen – 21. august 1990

28-årige Anette Just Olesen var den lidt før midnat den 21. august 1990 ved at låse sig ind i sin lejlighed på Amager, da hun bliver angrebet bagfra. En beboer i opgangen hører tumulten på trappen, og da han kommer ud, finder han den unge pige smurt ind i blod. Gerningsmanden har inden flugten nået at stikke hende flere gange i brystet med en kniv. Anette Just Olesen dør få timer senere på hospitalet.

9

Roujan Ismaeel – 13. juni 1995

Her ses blomster på stedet, hvor den kun syv-årige Roujan Ismaeel blev fundet dræbt. Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

Syv år – længere tid fik den lille pige Roujan Ismaeel ikke i denne verden. Hendes sidste dag i livet brugte hun på en legeplads tæt på hendes hjem på Nørrebro. Men pludselig opdager hendes forældre, at hun er væk, og få timer senere finder en af naboerne den lille piges lig i en baggård. Roujan Ismaeel var inden hendes død blevet udsat for voldtægt og seksuel mishandling.

10

Birthe Dannemann Jensen – 26. april 1997

Birthe Dannemann Jensen fra Stevns var mor til to og blev som kun 32-årig knivdræbt. Hendes lig blev først fundet af et ægtepar i en lergrav ved Herfølge hele otte måneder efter, hun var blevet slået ihjel.

11

Astrid Beatrice Mortensen – 24. januar 1999

Liget af 89-årige Astrid Beatrice Mortensen blev fundet, efter at et avisbud en tidlig januar morgen slår alarm, da det kommer forbi en brændende villa. Det viser sig dog, at den ældre kvinde ikke er død i flammerne, men at hun er blevet stukket ihjel med en kniv.

12

Karina Ramsdahls – 8. marts 2003

Her ses døren ind til den lejlighed hvor Karina Ramsdahls blev banket ihjel med en stump genstand. Det røde på væg og dør er IKKE blod. Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

Karina Ramsdahls skulle egentlig have været til hyggeaften med sine studiekammerater fra pædagogseminariet. Men det kom hun aldrig. For den enlige mor på 35 blev af en ukendt gerningsmand banket ihjel i sin lejlighed på Islands Brygge.

13

Heidi Abildskov – 15. november 2012

41-årige Heidi Abildskov var alene hjemme i sit hjem i Virum, da hun om aftenen den 15. november 2012 bliver overfaldet af en indbrudstyv med en kniv. Heidi Abildskov bliver slået ihjel, hvorefter gerningsmanden stjæler tre computere og en mobiltelefon og prøver at flygte i familiens Mercedes. Det mislykkes, og politiet finder i forbindelse med efterforskningen DNA spor fra gerningsmanden i bilen. Manden er dog ikke registreret i det danske politis DNA- og fingeraftryksregister.  

14

Lone Søndergaard – 31. oktober 2014

Drabet på den 71-årige bibliotekar Lone Søndergaard er også kendt som halloween mordet. Hun blev nemlig myrdet i sin lejlighed med over 40 knivstik den 31. oktober 2014.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik