Her er de mest populære polterabend-aktiviteter - og det laver de kendte

Escape Rooms, partybusser og håndlæsning hitter i hovedstaden.

De kommende lørdage bliver de københavnske gader og stræder indtaget af feststemte polterabend-deltagere med ladcykler, musikanlæg og måske også pangfarvet udklædning.

Og hvor er de så på vej hen? Hvordan skal den kommende brud eller gom overraskes og underholdes af familie og venner?

Dagen ser i hvert fald ikke ud til at indeholde stripshows. Det oplyser flere bureauer for stripshows til TV 2 Kosmopol søndag.

Omvendt er drags og særligt den såkaldte morgenbollefyr et hit blandt hovedstadsområdets polterabender med kvindelige deltagere, oplyser de samme bureauer.

quote Aktiviteterne begynder i København, og hvis det er en succes her, så rykker det også ud til provinsbyerne

Tobias Grøndlund, ejer af Polterabend.dk

Der findes flere firmaer, der specialiserer sig i at tilbyde aktiviteter til en polterabend, men det er langtfra alle, der benytter sig af dem. Flere booker eksempelvis paintball, bådudlejning og danseundervisning direkte hos udbyderen - og andre vælger måske at tage en tur i skoven eller i sommerhus hele dagen.

En ekspert peger således på, at der i bestemte kredse i hovedstadsområdet bliver tænkt ekstra kreativt for at vise, at dagens hovedperson er noget særligt.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Derfor kan det være svært at fremdrage et sandfærdigt billede af den gængse polterabend anno 2024, men TV 2 Kosmopol har spurgt Polterabend.dk og Midgaard Event, hvilke tendenser, de oplever i deres bookingsystemer.

- Specielt i København vil man ikke falde ned i noget standard - man vil gerne tænke lidt ud af boksen. I Jylland er det mere det traditionelle, der trækker - men her kommer det selvfølgelig også an på udbuddet, siger Tobias Grøndlund, der ejer Polterabend.dk og har været i polterabend-branchen i op mod 15 år.

- Aktiviteterne begynder i København, og hvis det er en succes her, så rykker det også ud til provinsbyerne, siger han.

På listen herunder kan du se, hvilke polterabend-aktiviteter der - i vilkårlig rækkefølge - hitter hos Polterabend.dk og Midgaard Event i særligt hovedstadsområdet.

Det hitter til polterabender i hovedstadsområdet

1

Partybus

(Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

2

Lerdueskydning

(Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Liselotte Sabroe-Stf/Ritzau Scanpix

3

Croqui-tegning med drinks

(Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

4

Fangerne på fortet

(Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

5

Håndlæsning

(Arkivfoto). Foto: Jørgen Jessen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

6

Escape rooms

(Arkivfoto). Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

7

Murder mysteries

(Arkivfoto). Foto: AFP/Ritzau Scanpix

8

Dans og twerking

(Arkivfoto). Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Og hvis du så mangler inspiration til at tænke lidt ud af boksen kan man jo kigge på, hvad en række kendte danskere fra hovedstadsområdet lavede på deres polterabend. TV 2 Kosmopol har således fundet følgende medieomtaler af kendtes polterabender:

Det lavede de kendte på deres polterabender

1

Stephania Potalivo, maj 2018

(Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Skuespillerens veninder og familie havde skaffet nogle af de ”Vild med dans”-kjoler - sambakjolen og wienervalskjolen - som hun havde på, da hun deltog i danseprogrammet. Deltagerne dansede zumba med danseren Michael Olesen og indspillede en sang, de havde skrevet. Hun fik også en personlig tale fra alle, fortalte Stephania Potalivo til Billed-Bladet.

- Vi kørte rundt i den vildeste bus hele dagen og besøgte min mor, som sammen med min moster havde lavet fantastisk frokost. Min svigerinde havde bagt kager, der lignede Jessie (Stephanias hund, red.) Og så spiste vi ude om aftenen og festede hele natten.

2

Julie Zangenberg, september 2023

(Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Skuespilleren og forretningskvinden blev “bortført” til Bornholm af otte-ti venner. Hun blev overrasket, da hun spiste morgenmad med sønnen Leo, da der pludselig blev spillet højt musik ved hendes dør, skriver Se og Hør.

Derefter gik turen med minibus til Bornholm med musik, øl, champagne, kartoffelsalat og frikadeller på færgen.

På hotellet Nordlandet i Allinge blev der slappet af, badet, spist og danset natten lang. Efterfølgende gik turen tilbage til København, hvor der blev spist middag på Esmee, der ejes af Zangenberg mand, Andres Bagh.

3

Frederik Haun og Morten Kjeldgaard, april 2023

(Arkivfoto). Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Frederik Haun fra Den store bagedyst og danseren Morten Kjeldgaard blev gift i 2023. Førstnævnte blev på hans polterabend kidnappet af vennerne og fragtet til Stockholm med fly. Her var der planlagt dansetime, mad og natklub. Det skriver Billed-Bladet.

Morten Kjeldgaards polterabend begyndte hos dansekollegaen Jenna Bagge, men senere rykkede flokken videre i en partybus. Efterfølgende blev der spillet lasergame og spist middag på Madklubben, skrev Billed-Bladet. Alle deltagere bar en t-shirt, hvor der stod “Morten Polter 2023”, og Morten Kjeldgaard selv var iført et lyserødt hårspænde med enhjørningehorn.

4

Christiane Schaumburg-Müller, januar 2023

(Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tv-værten, skuespilleren og iværksætteren blev overrasket af hendes padelgruppe, der havde planlagt en tur til Norge. Alle deltagere bar ens lilla flyverdragte, for bruden og veninderne skulle på langrendstur i de norske fjelde. Der var også quiz, sang, kælketur med forskellige temaer - eksempelvis glitter party og black party. Det skriver B.T.

5

Cecilie Haugaard, maj 2019

(Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Modellen Cecilie Haugaard blev overrasket med en Spice Girls-polterabend, hvor bruden skulle være Posh Spice. Dagen bød på bådtur, sportsaktivitet og bobler, skrev Se og Hør. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik