Oversigt

Seneste nyt

Nordsjælland sidder tungt på de største formuer – og bliver rigere og rigere

Den mest velhavende ene procent af danskerne besidder knap 25 procent af den samlede nettoformue. Og de store formuer klumper sig især sammen i Nordsjælland og omkring København.

Det viser nye opgørelser, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har udgivet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Den gennemsnitlige voksne dansker har en nettoformue på 2,1 millioner kroner, men det tal dækker over meget store geografiske forskelle.

Ser man eksempelvis på Gentofte, Rudersdal og Hørsholm Kommune - som er landets tre rigeste kommuner – ligger gennemsnitsformuen per voksne indbygger på henholdsvis 7,4, 6,5 og 5,4 millioner kroner.

Det tal står i skærende kontrast til indbyggerne i kommuner som Ishøj og Brøndby, der med gennemsnitsformuer på 1,3 og 1,4 millioner kroner rangeres blandt landets fem laveste.

Opgørelsen viser også, at den rigeste procent af indbyggerne i Gentofte Kommune har en gennemsnitsformue på lidt over 83 millioner kroner.

Samtidig viser en anden opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at Gentofte og Rudersdal Kommuner er de steder, hvor indkomstfremgangen de seneste ti år også har været størst. Brøndby er omvendt den kommune i hele landet, der har oplevet den mindste indkomstfremgang i perioden 2011-2021.