Oversigt

Seneste nyt

Priserne på lejligheder er steget i København

Siden inflationen og energikrisen satte ind, har der været en tilbagegang i antallet af bolighandler. 

Men i januar gik det fremad med både fremvisninger og salg af lejligheder i forhold til december. 

Det viser tal fra Home og Boligsiden. 

Lejlighederne i Region Hovedstaden - som længe har været under et stort pres - går frem med 3 procent flere fremvisninger fra december til januar. 

Ganske overraskende er salgspriserne på lejligheder også steget i januar med 1,8 procent på landsplan, 2,3 procent i Hovedstaden - og med hele 3 procent i Københavns Kommune.

Homes handler på landsplan viser, at der er solgt 4,1 % flere lejligheder i januar sammenlignet med december. I Region Hovedstaden er der solgt 4,5 % flere lejligheder.

Lidt større optimisme 

Og de positive takter fra januar er fortsat ind i februar.

- Ejerlejlighedssalget var den første uge af februar det bedste siden forsommeren 2022, siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, i en pressemeddelelse.

I uge 5 var ejerlejlighedssalget dog på knap en tredjedel under niveauet før corona (2015-2019), viser ugetallene for hele boligmarkedet fra Boligsiden.dk.

Men en lidt større optimisme nu bunder blandt i, at økonomien ser lidt lysere ud, fordi renterne og inflationen har haft pil nedad på det seneste - og at danskerne gradvist har 'vænnet' sig til den nye situation på boligmarkedet, fremhæver Home.

- Flere boligsælgere har fået justeret på udbudsprisen, køberne har trimmet budgetterne og opdateret planerne, og det øger chancen for, at der kommer mere forhandling og flere handler ud af fremvisningerne, forklarer Michael Dalsager fra Home i pressemeddelelsen.