Troldejagt og alpakaer: Her er en guide til fem gratis oplevelser i hovedstaden

De seneste syv år er indgangspriserne til kulturtilbud steget mere end forbrugerpriserne. Her kan du finde en liste over gratis oplevelser i hovedstadsområdet.

Det kan hurtigt blive dyrt at holde påskeferie og tage på museumsbesøg med hele familien. 

Som TV 2 Kosmopol kunne fortælle lørdag, viser nye tal fra Danmarks Statistik, at indgangspriserne til kulturtilbud som museer, biografer og teatre de seneste syv år er steget mere end forbrugerpriserne generelt.

Det gælder blandt andet for Tivoli i København. I 2016 tog parken 110 kroner for en entrebillet, i dag koster det 155 kroner. Det svarer til en stigning på 41 procent.

I 2016 kostede en entrébillet til Zoo i København 170 kroner for voksne og 95 kroner for børn. I dag er prisen henholdsvis 209 og 119 kroner. En stigning på 23 og 25 procent.

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde tager man 33 procent mere for en voksenbillet. Og på kunstmuseet Arken i Ishøj er billetprisen steget med 21 procent.

Men mens entrebilletterne stiger, så er der fortsat en lang række af gratis oplevelser, du kan kaste dig over i hovedstadsområdet. 

Nedenfor har vi samlet fem af dem. 

1

Troldejagt

I alt har han bygget og opsat 101 trolde - 13 af dem er placeret i hovedstadsområdet. Foto: Thomas Dambo

Tag på troldejagt og find Thomas Dambos genbrugstrolde.

I alt har han bygget og opsat 110 trolde, hvoraf 99 af dem kan findes på et såkaldt troldekort. Troldene er placeret over hele verden, hvor børn og barnlige sjæle med en række ledetråde kan gå på opdagelse i naturen for at finde dem.

13 af troldene bor i hovedstadsområdet. De kan blandt andet findes på Vestegnen og i Allerød i Nordsjælland.

Se det store troldekort her. 

2

Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård

Vejret tillader søndag et tur forbi de blomstrende kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård. Her er et billede fra den 5. april. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det populære udflugtsmål på Bispebjerg Kirkegård er på ny klar til at tage imod de mange besøgende, der vil opleve den flotte allé med kirsebærtræer.

I disse dage springer kirsebærtræerne nemlig for alvor ud, og inden længe forvandler alléens 43 kirsebærtræer kirkegården til et lyserødt mekka og et sandt turistmål.

Du kan læse mere om kirsebærtræerne på Bispebjerg her.

3

Disc golf i Valbypakken

Disc golf-banen i Valbyparken har 18 huller og bruges hvert år både mindre turneringer og også en af de største turneringer i Europa. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Var det noget med et spil disc golf? I Valbyparken kan du - ganske gratis - bruge banen til at tjekke sporten ud.

Banen har 18 huller og bruges hvert år både mindre turneringer og også en af de største turneringer i Europa. Men du har også mulighed for at bruge banen.

Det eneste det kræver er, at du har en frisbee og overholder adfærdsreglerne. Du kan læse mere her.

4

Vandretur gennem hovedstadens landskaber

Foto: Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix

Har du brug for at få rørt benene og få frisk luft til hovedet, kan du kaste dig ud på en af hovedstadens - efterhånden mange - vandreruter.

Du kan eksempelvis bevæge dig ud på Amarminoen fra Dragør til DR-Byen på Amager, tage en runde omkring Furesø eller drage på tur på Halsninoen, der med sine knap 53 kilometer bevæger sig gennem det varierede nordsjællandske landskab.

5

Besøg alpakerne på Sydhavnstippen

Foto: Marie Kjempff / TV 2 Kosmopol

Sydhavnstippen, også kendt som Tippen, ligger, som navnet antyder, i Sydhavnen i København. Herfra kan du kan du opleve natur og dyr på nærmeste hold.

Du kan blandt andet slå dig ned blandt stedet får, og hvis du er heldig, kan du måske også spotte en af de alpakaer, der går rundt blandt fårene.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik