Nyt diabetescenter indviet: ”Vi skal have verdens bedste behandling”

Novo Nordisk Fonden er storsponsor af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen. - Men vi har ingen indflydelse og skal ikke have nogen indflydelse på den medicin, der bliver ordineret, lyder det fra Novo Nordisk.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi skal have verdens bedste diabetesbehandling.

Sådan lyder målsætningen for Steno Diabetes Center Copenhagen, som onsdag blev indviet i Herlev.

Centret samler behandling for både type 1 og 2 diabetes-patienter og børn med diabetes på ét sted. Der skal også være forskning, kostvejledning og meget mere.

- De rammer, vi får nu, er med til at sikre os et bedre liv med diabetes. Vi får en mere sammenhængende behandling, og vi bliver sat i centrum, forklarer formand for Diabetesforeningen, Jørgen Andersen, til TV 2 Lorry.

Centret er ejet af Region Hovedstaden, mens Novo Nordisk Fonden har givet knap tre milliarder til opførelsen, forskning og udvikling. 

For de penge håber Novo Nordisk Fonden på, at centret kan hjælpe med at opfylde fondens egen målsætning om at skabe verdens bedste diabetesbehandling.

-  Det her er en fornem måde, hvorpå vi kan leve op til vores formål som fond, siger Lars Rebien, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Og i diabetescentrets ledelse er man ikke bekymrede for Novo Nordisk Fondens indflydelse.

- Vi følger regionens anbefalinger om, hvilken medicin vi skal anvende, så der er ikke et overforbrug af Novo Nordisk produkter, lyder det fra direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg.

Samme melding lyder fra regionen.

- Vi overtager det og driver det som et offentligt sundhedsvæsen fremad, så der er fuld åbenhed omkring et godt samarbejde og en generøs donor, og så er der ikke nogen bånd imellem os i øvrigt, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Og fra Novo Nordisk Fonden lover man også, at centeret er fuldstændig frit til at vælge andre typer diabetes-medicin.

- Vi har ingen indflydelse og skal ikke have nogen indflydelse på den medicin, der bliver ordineret. Jeg håber selvfølgelig, at selskabet Novo Nordisk har så gode produkter, at de også bliver anvendt her, men der er slet ikke noget krav om det, lyder det fra Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand, Lars Rebien Sørensen.

Hos personalet er der stor tilfredshed med, at man nu samler flere forskellige afdelinger, der før lå på forskellige hospitaler i hovedstadsområdet.

- I og med at vi kommer tættere på hinanden, får vi et bedre kollegialt samarbejde, netværk og vidensdeling, og det kan kun komme alle til gavn, lyder det fra overlæge Dorte Lindqvist Hansen.

Dagens første patient var 76-årige Finn Asved fra Nærum. Han var godt tilfreds med behandlingen. Ikke mindst fordi han i dag kunne få taget en blodprøve og få svaret kun en time efter, hvor det før tog flere dage.

- Hele systemet, du går igennem er helt i top. Det er godt – vi skal være stolte af det, sagde han efter dagens konsultation i det nye hus.

_

_
Nyheder

20161130-150128-4-5960x3979ma

Relæ-skaberen Kim Rossen er død: "Havde stor betydning for den danske madscene"

rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Det gamle København

Se billederne: Engang var København én stor parkeringsplads

Vis mere
rwtw

Flere etageejendomme evakueret: Røgudvikling kan skyldes kemikalier

20170419-125531-A-1920x1281we

Bip bip bip:
Nu kan en del københavnere blive vækket af larm endnu tidligere

Vis mere