Oversigt

Seneste nyt

Over 3.000 unge deltog i stor cykelkampagne

I april måned lancerede Cyklistforbundet og de fem regioner i Danmark kampagnen Fælles-Tour, som skulle få flere unge på cyklerne.

Siden 2010 er antallet af cykelture blandt eleverne på de danske ungdomsuddannelser faldet med hele 40 procent, og det vil både Cyklistforbundet og Region Hovedstaden gerne komme til livs.

Som en slags gulerod til de unge, der deltog i kampagnen, fik man mulighed for at vinde en række præmier ved at deltage.

Om det var derfor vides ikke, men i alt 3.146 unge mennesker fordelt på 134 klasser fra Region Hovedstaden deltog hvert fald i kampagnen i løbet af april måned. I alt cyklede de over 33.000 kilometer fra 8. til 21. april.

- Vi skal have flere unge til at vælge cyklen igen. Det er godt for deres sundhed, for klimaet og de stigende trængselsproblemer. Derfor er jeg rigtig glad for, at så mange unge fra ungdomsuddannelser på tværs af regionen har valgt at tage del i kampagnen. Og jeg håber, at de har fået lyst til at cykle mere i stedet for at køre eller blive kørt, siger Marianne Frederik (Ø), udvalgsforperson for Udvalget for trafik og regional udvikling i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.