Kæmper med at tiltrække plejepersonale: Nu uddeler region millionbeløb til de ansatte

Et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland vil give 30 millioner kroner til regionens plejepersonale.

Der er travlhed på landets sygehuse. Og i Region Sjælland er det ikke en undtagelse. Samtidig kæmper regionen med at tiltrække personale. 

For at fastholde de medarbejdere, som stadig er tilbage, har et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland besluttet, at de vil give 30 millioner kroner til regionens plejepersonale.

Pengene skal ses som en slags akut lønpakke, som skal målrettes medicinske sengeafsnit og akutafdelinger. Pengene skal gå til social- og sundhedsansatte samt sygeplejersker. 

Løser ikke problemerne

Halvdelen af pengene skal gå til varige lønstigninger til plejepersonalet, og den anden halvdel udbetales som et engangstillæg. 

Heino Knudsen (S), der er regionrådsformand i Region Sjælland, erkender dog, at det ikke løser problemerne.

- Det er første skridt på det, vi kalder løndelen. Men der skal noget langt større til, før vi kan tage de helt store skridt for at aflaste og afhjælpe det pres, vi oplever.

Artiklen fortsætter under billedet.

Heino Knudsen.
Heino Knudsen.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Var det ikke bedre at bruge pengene på vikarer i en situation, hvor der akut mangler hænder på hospitalerne? 

- Det er helt afgørende, at vi får vendt den spiral, som vi er vidne til i øjeblikket, så det igen bliver attraktivt at arbejde og blive på sit job i sundhedsvæsenet, siger Heino Knudsen.

Regionsrådet i Region Sjælland skal vurdere forslaget, før det kan endeligt vedtages. Det sker på et møde den 6. december. Bliver det vedtaget, vil Region Sjælland indlede forhandlinger med de faglige organisationer. 

Region Sjælland oplyser at pengene efter planen skal udmøntes i løbet af 2022, og at det drejer sig om 1600 medarbejdere på Region Sjællands hospitaler, som skal tilgodeses. 

Millioner til Region Hovedstaden

Også i nabo-regionen - Region Hovedstaden - har de besluttet at afsætte 30 millioner kroner, som skal hjælpe pressede hospitalsafdelinger henover vinteren.

- Jeg er meget glad for, at vi i regionsrådet er enige om, at det lige nu haster med at finde de gode løsninger. Manglen på sundhedsfagligt personale er en af de største udfordringer i hverdagen på regionens hospitaler, fortalte regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Men ifølge de sygeplejersker, der står til at modtage pengene, så løser det ikke noget som helst.

Den historie kan du læse her:

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik