Langt fra storbyen: Her er Irmahønens nye hjem

Efter 81 år på Nørrebro flyver Irmahønen helt til Knuthenlund på Lolland.

Supermarkedskæden Irma har efter adskillige tilbud om at lægge hus til Irmahønen afgjort hvor den ikoniske neonreklame skal genhuses midlertidigt - og det bliver ganske langt fra storbyen, hvor den ellers har haft sin rede siden 1936.

Irmahønen flytter fra Sortedam Dossering på Nørrebro til det økologiske landbrug Knuthenlund på Lolland, oplyser Irma i en pressemeddelelse onsdag morgen.

- Der er ingen tvivl om, at hønen har en helt særlig plads i mange menneskers hjerter, og derfor er vi glade for, at vi nu har fundet den helt rigtige midlertidige bolig på det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland, hvor der vil blive passet rigtig godt på den - og hvor der bliver lagt vægt på økologi og dyrevelfærd, siger kædedirektør Søren Steffesensen i pressemeddelelsen. 

Kort nyt

Har masser af plads, ro og frisk luft

Ejeren af Knuthenlund, Susanne Hovmand-Simonsen, er stolt over at være udvalgt til at huse hønen.

- Vi har tilbudt at genhuse Irmahønen, fordi vi har masser af plads, ro, frisk luft og god lollandsk muld, som hønen kan boltre sig på. Og så driver vi vores landbrug og dyreproduktion under både økologiske og biodynamiske forhold, som jo er en vigtig del af Irmas profil.

- Det betyder meget for os, at vi nu får lov at genhuse Irmahønen, fordi den for os er symbolet på det fantastiske samarbejde, vi har fået lov at være en del af med Irma, siger hun.

Langt til nærmeste Irma

Hvor Irmahønen hidtil næsten har kunne se ned på Irma City på Nørrebrogade, vil der fremover være 69 km i fugleflugt til nærmeste Irma-butik, som ligger i Næstved.

Det er uvist hvor længe Irmahønen skal bo på Knuthenlund. Så byggeriet af taglejligheder i bygningen på Sortedam Dossering er overstået, vender hønen tilbage, forsikrer Søren Steffensen.

 

Spørg Os - Afstemning

_