Friluftsbad åbner efter længere tids stridigheder

Vestbad i Brøndby og Rødovre åbner efter et års forsinkelse på grund af konflikt om renoveringen af friluftsbadet.

Det historiske friluftsbad Vestbad, der ligger i Brøndby og Rødovre, kan endelig åbne efter lang tids strid om renoveringen af badet.

Åbningen sker fredag den 19. juni, efter et års forsinkelse, hvor det igen bliver muligt at springe i bassinerne. 

Det skriver Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.

- Efter de seneste måneder med corona og nedlukning skal vi have det normale liv tilbage. Vi har brug for en sommer med gode og glade oplevelser. Det giver friluftsbadet mulighed for. Det er blevet virkelig flot, og jeg håber, at der er rigtigt mange borgere, der får glæde af det, siger borgmester i Rødovre Kommune Britt Jensen.

Konflikt mellem bygherre og entreprenør

Det har ikke været uden udfordringer, at Vestbad nu kan åbne. Friluftsbadet har nemlig været igennem en omfattende renovering, som skabte en konflikt mellem bygherre (Brøndby og Rødovre Kommune) og entreprenør, hvor begge parter mente, at den anden bar skylden.

Konflikten resulterede i, at Vestbad måtte udskyde den planlagte åbning i 2019 to gange.

Vestbad indviet som friluftsbad i 1958. Her nogle fotos fra bassinets tidligere år.
Vestbad indviet som friluftsbad i 1958. Her nogle fotos fra bassinets tidligere år.
Foto: Rødovre Kommune

Dengang lød kritikken fra Rødovre Kommune: 

- Det er meget ærgerligt, at friluftsbadet ikke er klar til åbning. Og årsagen er, synes vi, at entreprenøren ikke er blevet færdig til tiden. Vi skulle efter planen have åbnet tidligere på sommeren, og det blev rykket til starten af skolesommerferien, og det er altså heller ikke sket, sagde Lene Due, der er formand for Vestbads bestyrelse og socialdemokratisk kommunalpolitiker i Rødovre Kommune, til TV 2 Lorry.

Den udmelding skabte både vrede og forundring hos entreprenør Christiansen & Essenbæk A/S, hvor administrerende direktør Jon Buch truede med at stoppe for byggeriet.

- Jeg synes, det er på grænsen til at være tåbeligt at begynde at hænge entreprenøren ud i det offentlige rum for at være forsinket, når vi står i en situation, hvor vi stadig venter på projektafklaring. Er der nogen, der har været forsinket fra dag ét, så er det bygherren og bygherrens rådgiver. Når jeg så kan konstatere, at det er en politiker, som jeg ikke aner hvem er, der peger på os, så bliver jeg personligt fornærmet, sagde Jon Buch til TV 2 Lorry.

Vestbadet

 • A. P. Møller Fonden har bevilget 31,8 mio.kr. til projektet. Slots- og Kulturstyrelsen har støttet projektet med 500.000 kr. Rødovre og Brøndby Kommune har også bidraget, så der i alt har været afsat 50,9 mio.kr. til projektet.
 • Friluftsbadet er fredet. Parken og helhedsplanen for området er oprindeligt tegnet af den internationalt anerkendte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Arkitekten på selve badeanlægget er Rødovres tidligere stadsarkitekt Børge Lorentzen.
 • Det blev indviet som friluftsbad i 1958. I 1970 blev det udvidet med indendørs svømmehal og træningshal. Siden er det blevet udvidet med bl.a. wellness-afdeling og vandlegeområde.
 • Vestbad har også fornylig gennemgået en omfattende renovering indendørs, så det nu både indendørs og udendørs tilbyder topmoderne faciliteter.

 

Kilde: Rødovre Kommune

Retningslinjer skal overholdes

Stridøksen blev efter alt at dømme begravet mellem Brøndby og Rødovre Kommune og Christiansen & Essenbæk, og dermed står Vestbad klar til at åbne. Det bliver dog med visse forbehold grundet coronavirus. 

- Vi gør alt, hvad vi kan for, at det skal være trygt og sikkert at besøge Vestbad. Derfor kan der også være risiko for kø, fordi vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Vi har forberedt os godt, og vi glæder os til at åbne og give vores gæster sommeroplevelser, som de vil huske resten af året, siger den daglige leder af Vestbad, Ulrik Gjerstrup-Olsen.

Der bliver blandt andet en øvre grænse for, hvor mange mennesker der må besøge friluftsbadet samtidig, og så er der et maksimum på, hvor mange der må være i de enkelte bassiner ad gangen.

Det koster 25 kroner for børn og 50 kroner for voksne at besøge friluftsbadet, som fra på fredag den 19. juni holder åbent alle dage fra klokken 9-17. 


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik