Oversigt

Seneste nyt

Særligt armbånd skal redde liv på festivaler

Hvad gør du, hvis en person med diabetes virker konfus og måske ender med at besvime, mens musikken spiller på en af sommerens mange festivaler?

Svaret på det spørgsmål bør mange flere kende til, for et lavt blodsukker kan være livsfarligt for personer med diabetes, der tager insulin, og symptomerne kan let forveksles med at være beruset. Det skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelelse.

Nu sender foreningen igen et gratis festival-armbånd ud på en lang række af landets festivaler, bl.a. Roskilde Festival, Smukfest, Copenhell, Grøn Koncert og Northside Festival

Det lyseblå armbånd skal være med til at afværge livsfarlige situationer med et lavt blodsukker og udbrede viden om den kroniske sygdom.

– Det kan være forskellen på liv eller død at opdage et lavt blodsukker i tide - og ikke mindst gøre noget ved det. Festivalarmbåndet fortæller helt konkret andre, hvad der skal ske i en situation med et lavt blodsukker og skaber dermed en større tryghed for de mange mennesker, der kommer på en festival – med eller uden diabetes, siger Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.