Tour de France kommer til Roskilde - men hotellerne har ikke plads til flere

Anden etape af dette års Tour de France får sin start i Roskilde, og mandag ankom tourens trofæ til byen. En etapestart er en kæmpe begivenhed for den gamle by, men den falder sammen med en anden kæmpe begivenhed i byen.

Normalt kan det at sikre starten af en Tour de France-etape i en by give fulde huse til alle overnatningsstederne - vandrehjem, hoteller, moteller, bed & breakfast's og andre, der nyder godt af de mange turister, der skal se etapestarten fra første parket, mens de betaler for overnatning og mad på caféer og restauranter.

Helt sådan er det dog ikke i Roskilde, selvom 2. etape af Tour de France 2022 i år starter i byen, og trofæet ankom mandag.

Men det skyldes ikke, at hotelværelserne står tomme til etapens start.

Faktisk er det lige omvendt. Der er fuldt booket, og sådan har det været i et stykke tid, lyder det fra både hoteller og vandrehjem.

Forpagter: Vi kan slet ikke gøre os begreb om det

Hos Danhostel Roskilde er forpagter Jens Müller svært begejstret for tourens etapestart i Roskilde.

- Det er fantastisk. Det er jo en kæmpebegivenhed. Selvom alle går og siger, det er stort, så bliver det større, og vi kan slet ikke gøre os begreb om, hvor stor den begivenhed egentlig er, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer dog, at det for hans hostel ikke kommer til at få den store betydning økonomisk:

- Vi er selvfølgelig glade for, at de starter lige ude foran, men når det så er sagt, er vi jo i lige præcis den weekend fuldstændig booket i forvejen. Men det kommer til at have en kæmpestor afsmitning på handels- og restaurationsbranchen.

Han forklarer, at den fulde belægning skyldes Roskilde Festival, der til sommer kan fejre sit 50-års jubilæum på samme tidspunkt som etapestarten.

Hotelmanager: Min formodning er, at folk vil overnatte andre steder

Charlotte Juhl-Hammerschmidt er hotelmanager på Zleep Hotel Prindsen i Roskilde, og hun ser tourens ankomst på samme måde som Jens Müller.

- Jeg synes, det er spændende, og det er jo et kæmpe plus for Roskilde. Men den weekend har været udsolgt længe, så for os har det ikke gjort nogen forskel, siger hun til TV 2 Lorry.

Men selvom turisterne altså lader til at måtte kigge langt efter sovepladser i Roskilde, så mener hun ikke, det vil få betydning for etapestarten.

- Min formodning er, at hvis der ikke er plads i Roskilde, så vil folk finde overnatning i byerne omkring. Det er ligesom, at man kan mærke på hotellerne i centrum af København, når der er Roskilde Festival, siger hun.

Om Tour de France i Danmark

De første tre etaper er placeret i Danmark. Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles i dagen 1.-3. juli 2022.

1. etape køres som enkeltstart (13 km) i København fredag 1. juli

2. etape (202 km) begynder i Roskilde lørdag 2. juli og går via Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Korsør over Storebæltsbroen til Nyborg.

3. etape (182 km) køres søndag 3. juli fra Vejle til Sønderborg

Kilde: www.roskilde.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik