Familie plages af rotter: "Det er så ulækkert"

Rotter er blevet en daglig plage i Æblehaven i Roskilde. Boligforeningen gør ikke nok, mener flere beboere.

Beboerne i boligforeningen Æblehaven i Roskilde er så hårdt plaget af rotter, at de – ifølge beboerne selv – bliver syge af at bo side om side med de mange skadedyr.

Ifølge beboerne tages deres råb om hjælp ikke alvorligt af deres boligselskab - og det til trods for, at én familie har fanget 28 rotter i deres lejlighed inden for de seneste par uger.

- Der er blevet gnavet ind og gnavet huller ind i opvaskemaskinens rør, og fem kilos ris det var bare væk. Og der opdagede vi altså, at der er rotter, siger Evin Afrasyos til TV 2 Lorry.

 

quote Det er ulækkert at spise her i køkkenet. Nogle af vores naboer vil slet ikke komme hjem til os på grund af rotterne

Evin Afrasyos, rotteplaget beboer, Roskilde

Problemerne ikke løst

Efter det første rottefund blev familien genhuset i fem dage, men problemerne er ikke blevet løst.

- Mine små brødre blev nødt til at tage hjem til min søster, fordi de ikke vil spise her. Vi blev nødt til at bestille mad udefra. Det er så ulækkert at spise her i køkkenet. Nogle af vores naboer vil slet ikke komme hjem til os på grund af rotterne, fortæller Evin Afrasyos.

Flere i familien er blevet syge af at bo i lejligheden, og i en lægeerklæring til Boligselskabet Sjælland, som TV 2 Lorry har set, skriver Allehelgensgade Lægehus om Evin Afrasyos' mor, at:

"Denne patient har vejrtrækningsproblemer, og hendes søn har astma. Det anbefales, at der foretages foranstaltninger, der bevirker, at der ikke længere kan komme rotter i lejligheden.”

- De giver os skylden

Men ifølge Boligselskabet Sjælland kommer rotterne udefra, og derfor er det familiens egen skyld, at køkkenet bliver raseret.

- De giver os skylden for noget, som vi ikke har gjort. De siger, vi opbevarer mad ude på altanen og det ene og det andet, lyder det frustreret fra Evin Afrasyos.  

Familien Afrasyos er langt fra de eneste i opgangen, som er plaget af rotter.

- Vi har også haft de samme problemer. Vi har selv smidt fire stykker ud i sidste uge. Og de graver stadig inde fra væggen. Så vi kan tydeligt høre det om natten. Og mine børn bliver også bange, siger Emrah Agca.

quote Det er forfærdeligt. Det er ikke til at holde ud. Især ikke, når ejendomskontoret ikke gør noget ved det. Det er simpelthen så forfærdeligt

Serap Aytac, rotteplaget beboer, Roskilde

Flere naboer plages

Også Serap Aytac oplever problemet.

- Det er forfærdeligt. Det er ikke til at holde ud. Især ikke, når ejendomskontoret ikke gør noget ved det. Det er simpelthen så forfærdeligt, siger han.

- Hvor lang tid skal man holde ud at have de der rotter, som vi har i opgangen? Fordi vi har rotter hver dag. Hver eneste dag er de her, siger Istarlin Ali Hassan.

Ekspert: Det begynder i kloakken

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Roskilde Kommune, men til Roskilde Avis siger rotteekspert Lis Richardy:

- Ingen i kommunen skal have rotter i boligen eller på altanen, men 95 procent af rotteproblemerne starter i kloakken. Vi holder os lidt tilbage, men holder øje med, om boligselskabet kan håndtere opgaven.

Udover en defekt vaskemaskine er der kommet skimmelsvamp i køkkenet, og beboerne kræver, at deres boligselskab tager hånd om problemerne.

I TV 2 Lorrys udsendelse klokken 19.30 forholder vi Boligselskabet Sjælland kritikken. Se med og hør deres kommentar. Vi følger naturligvis også op med deres kommentar her på tv2lorry.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik