Færre besøg og mindre rengøring: Mangel på hænder i Solrød kan få konsekvenser for ældre i ferien

Solrød Kommune mangler hænder i ferieperioden, og det kan betyde manglende rengøring og færre besøg. Nu har kommunen en opfordring.

Ældre borgere i Solrød Kommune vil i sommerferien formentlig opleve, at de ikke får gjort rent eller får redt deres seng ligeså ofte som før.

Det skyldes, at der mangler hænder til at tage sig af de ældre i Solrød Kommunes hjemmepleje og på Plejecenter Christianshave henover ferieperioden.

- Vi har aldrig stået i en lignende situation før, siger Dorte Saabye, der er direktør i Solrød Kommune, i en pressemeddelelse.

Direktøren fortæller, at der nogle dage vil komme til at mangle op imod 20 medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecenteret.

Manglen på hænder kan, ifølge Dorte Saabye, skyldes, at de studerende og ledige ufaglærte, som man normalt bruger som ferieafløsere, i stedet arbejder på test- eller vaccinationscentrene.

Og det kan få konsekvenser for kommunens ældre.

quote Det er på ingen måde en rar situation

Dorte Saabye, direktør i Solrød Kommune

- Det betyder, at vi kommer til at køre med en form for nødberedskab, hvor der er nogle opgaver, vi er nødsaget til at geare ned på for at få hænder nok til de vigtigste opgaver, siger Dorte Saabye.

- Det er på ingen måde en rar situation, men jeg ved, at alle vores medarbejdere vil gøre deres allerbedste for fortsat at skabe en tryg og velkendt hverdag for de borgere, vi er i kontakt med.

Udover manglende rengøring, kan de ældre opleve, at de ikke får besøg af hjemmeplejen ligeså tit, som de er vant til, mens omsorgsbesøg kan blive erstattet af telefonopkald.

På Plejecenter Christians Have vil der i perioder blive købt mad udefra i stedet for, at personalet skal bruge tid på at kokkerere hjemmelavet mad.

Solrød Kommune har rakt ud til frivillige borgere, som er tilknyttet Plejecenter Christians Have, for at få dem til at hjælpe med aktiviteter som bus- og gåture, så personalet kan få tid til andre opgaver.

- Samtidig håber vi, at man som pårørende har mulighed for et ekstra kaffebesøg eller to, og at man måske kan ringe lidt oftere end sædvanligt til sine ældre familiemedlemmer, siger Dorte Saabye.

Og direktøren har da også en opfordring:

- Hvis der sidder nogle pensionister eller efterlønnere, som gerne vil melde sig som ferieafløsere, så vil vi meget gerne høre fra dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik