Janne spørger: Hvad er vaccinestatus på de døde?

Hvor mange af dem, der er døde med corona, var vaccineret? Det er noget, som mange af jer funderer over. Vi har fundet svaret.

Hvor mange af de personer, der er døde med corona, var fuldt vaccinerede?

Det vil Janne fra Rødovre gerne vide:

- Jeg undrer mig over, at der ikke er vaccinestatus på de daglige covid 19-relaterede dødsfald.

-  Der er vaccinestatus på både smittede og indlagte, men ikke på dødsfald. Det må da være en relevant oplysning, der ikke er svær at redegøre for. Har spurgt flere steder, men har ikke fået svar, skriver hun gennem Spørg Os.

Derfor har vi forsøgt at finde et svar på Jannes spørgsmål.

Vær med på Spørg Os siden

 • Se, hvad vi allerede har svaret på

 • Stem på ugens udvalgte spørgsmål

 • Skriv dit eget spørgsmål, der kan undersøges journalistisk

 • Kom ind på siden her

Flest u-vaccinerede og gamle dør

Statens Serum Institut fortæller til os, at de tilføjer nye data i deres systemer efterhånden som epidemien og behovet udvikler sig: 

- Vi er i gang med at undersøge, hvordan vi kan udvide og detaljere opgørelserne yderligere for uvaccinerede, tidligere smittede og dødsfald på dashboardet, oplyser SSI.

Hver uge lægger Statens Serum Institut (SSI) opgørelser ud med beregninger og tendenser om covid-19. 

De seneste uger viser et relativt lavt antal corona-relaterede dødsfald. Den største andel af  dem var mennesker, der var u-vaccinerede og mennesker, der var ældre end 80 år, oplyser SSI på sin hjemmeside.

Spørg Os - Afstemning

_

De seneste tal viser, at antallet af covid-19-relaterede dødsfald med det primære vaccinationsforløb (1. og 2. stik) er steget over de seneste uger.

- Antallet af covid-19-relaterede dødsfald blandt vaccinerede med fuld effekt af primært vaccinationsforløb (2. stik) er steget i perioden fra uge 42 frem til uge 47, skriver SSI den ugentlige rapport.  

Det sker i takt med det stigende smittetryk, og fordi vaccineeffektiviteten efter det primære vaccinationsforløb er faldende over tid. Dog viser tallene en høj beskyttelse mod covid-19 efter revaccination (3. stik).

Der er siden uge 47 set en let faldende til stabiliseret udvikling på et lidt højere niveau end tidligere på året, oplyser Statens Serum Institut i rapporten fra uge 1.


Dagens coronatal

Hver dag udgiver Statens Serum Institut tal for den seneste udvikling i pandemien. 


Tallene inkluderer blandt andet antal registrerede smittede, indlagte og døde.


Du kan se de opdaterede tal hver dag kl. 14 her.

Flere er vaccineret

Det stigende antal færdigtvaccinerede døde og indlagte er ifølge SSI en naturlig konsekvens af, at flere og flere er vaccineret:

- De vaccinerede vil udgøre en stadigt stigende andel af de samlede covid-19-relaterede indlæggelser og dødsfald i takt med, at størstedelen af befolkningen vaccineres, oplyser Statens Serum Institut.

Den personlige risiko for at blive indlagt med alvorlig covid-19 er dog meget større for dem, der ikke er vaccineret end for dem, der er:

- Antallet af covid-19 relaterede indlæggelser var i uge 51 på 59,1 pr. 100.000 u-vaccinerede personer fra 12 år og derover. 

For personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb (2. stik) og personer med fuld effekt af revaccination (3. stik) var antallet henholdsvis 10,8 og 12,7. 

Altså helt op til seks gange mindre risiko.

Boostervaccinen beskytter

Tallene fra Statens Serum Institut tyder på, at det tredje stik gør en stor forskel.

Blandt de u-vaccinerede var tallet for corona-relaterede dødsfald i gruppen over 80 år på 88,5 personer for hver 100.000 u-vaccinerede  personer i uge 51.

Sammenligner man de coronarelaterede dødsfald blandt dem, der har færdiggjort det primære vaccinationsforløb (2. stik), var der registreret 42,7 døde for hver 100.000 personer med 2. stik. 

Dødsfaldene for de re-vaccinerede (3. stik) var helt nede på 5,8 personer for hver 100.000 personer med 3. stik.

På nuværende tidspunk (den 20. januar) har over 3,4 millioner personer modtaget boosterstikket og er derved revaccinerede.

Tak til Janne for spørgsmålet!


Spørg Os - Formular

_

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik