Øjenvidne ledte efter sin datter i Field's - optog video af mand med gevær

Et øjenvidne stod ansigt til ansigt med bevæbnet mand i Field's, da han skulle hente sin datter.

Et øjenvidne, Mahdi Al-Wazni, som TV 2 News har talt med, fortæller, at han var inde i Field's for at lede efter sin datter, da han stødte på en bevæbnet mand i centeret.

Overfor TV 2 Lorry bekræfter han oplysningerne. Han fortæller, at sammen med sin familie befandt sig på etagen ved restauranterne, da kaos brød ud i storcentret. 

- Jeg kan se, at folk løber ud over det hele. Min storebror er med, så han får fat i børnene, og så opdager jeg, at min datter på to et halvt år er væk.

- Så står jeg helt stille, mens alle løber væk. Der går få sekunder, så er hele afdelingen tom, og jeg står alene. Og så ser jeg, at gerningsmanden dukker op med et jagtgevær, siger Mahdi Al-Wazni til TV 2 Lorry.

Mahdi Al-Wazni anslår, at manden var omkring 200 meter væk fra ham. Han fortæller videre, at manden råbte: ”Jeg skyder, men det er ikke ægte skud”.

- Jeg hører, han skyder, og jeg trækker mig tilbage. Jeg fortsætter med at filme. Gerningsmanden gentager i hvert fald to gange, at det ikke er ægte skud.

Genforenet efter over to timer

Mahdi Al-Wazni fortæller, at han efterfølgende hørte manden råbe lyde og smadre glas. 

- Pludselig kommer politiets specialstyrker løbende og siger, at jeg skal ud.

- Det, der gjorde mig modig til at stå mod ham, var, at jeg skulle finde hende (datteren, red.). Derfor blev jeg først bange bagefter. Jeg kunne ikke komme ind i centeret igen.

Foran centeret ventede familien - Ifølge Mahdi Al-Wazni - i over to timer, før de blev genforenet med datteren. Det viste sig nemlig, at fremmede havde taget hende ind i en butik, hvor de havde forskanset sig.

- Jeg begyndte at ryste. Jeg var helt rørt, da jeg så hende. Det er ikke noget, vi oplever til hverdag, siger Mahdi Al-Wazni . 

Optog video - overdraget til politiet

Mahdi Al-Wazni har optaget en video af manden, som er overbragt til politiet.

TV 2 Lorry er i besiddelse af videoen, men har valgt ikke at bringe den.

Den viser, som Mahdi Al-Wazni beskriver, at en mand bevæger sig rundt på restaurantetagen i Field’s. Han bærer et gevær.

Manden er iført vest og bukser og en omvendt kasket.

Steven Knap, der er cheffotografchef for Byrd, siger til TV 2 Lorry, at fotobureauet har verificeret videoen.

- Jeg har talt med manden (Mahdi Al-Wazni, red.) ansigt til ansigt, og han har bekræftet, at han var til stede i Field's og har optaget videoen, siger han til TV 2 Lorry.

"Flere" dræbt

Københavns Politi har på et pressemøde klokken 20.45 søndag aften oplyst, at "flere" personer er dræbt i forbindelse med skyderiet i Field's.

Ifølge politiet er en 22-årig etnisk dansker anholdt i forbindelse med skyderiet. Hvorvidt han har handlet alene, er endnu uvist.

Politiet er søndag aften massivt tilstede i området og i København generelt.

Politiet opfordre via Twitter til, at vidner der skulle ligge inde med video eller billedmateriale kontakter materialet. 

- Del ikke billeder og videoer af tilskadekomne og andre på de sociale medier, lyder opfordringen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik