Snorri hjalp Anja, da hun blev skudt i Field's: Nu mødes de for første gang siden skyderiet

Anja Rune var én af dem, der blev ramt under skyderiet i Field's den 3. juli. Snorri Trastarson hjalp hende, da hun lå blødende på storcenterets gulv. Nu mødes de to for første gang siden den voldsomme hændelse.

Der er gået en uge efter, at Anja Rune er blevet udskrevet fra hospitalet. 

Hun er inden da blevet opereret seks gange for de skudsår, hun pådrog sig i henholdsvis skulder og lår søndag den 3. juli i storcentret Field's og er fortsat i behandling for sine skudsår.

quote Det der med at ligge der og bare føle, at man kan høre folk om sig, men at der ikke er nogen, der gør noget, så føler man sig virkelig forladt og ligegyldig.

Anja Rune, skudoffer

Anja Rune lå blødende for enden af rulletrappen, da blandt andre Snorri Trastarson fandt hende. Selvom han normalt besvimer ved synet af blod, gik han hurtigt i gang med at hjælpe hende.


Han brugte blandt andet sit bælte til - sammen med nogle andre - at binde rundt om Anja Runes lår for at bremse blødningen.

Og det fik betydning for Anja Runes videre liv. Skudsårene gjorde nemlig, at hun mistede flere liter blod. I dag er hun bundet til en maskine, der hjælper hendes sår med at hele, og hun skal genoptræne både skulder og ben.

Stærkt påvirket

Selvom Snorri Trastarson var med til at redde Anja Runes liv, har de to ikke set hinanden siden den skæbnesvangre dag. 

Og det har påvirket ham.

- Jeg har tænkt meget på hende, og jeg håber, hun har det godt, fortæller Snorri Trastarson til TV 2 Lorry og forstætter:

- Det vil være en kæmpe lettelse at møde hende og vide, at hun har overlevet. Og at det, vi gjorde, hjalp hende.

"Du har reddet mit liv"

Et langt kram, tårer og stilhed. Det er alt, hvad der sker, da Anja Rune og Snorri Trastarson endelig møder hinanden.

Da ordene igen titter frem, er det ikke til at tage fejl af. Mødet mellem de to har kæmpe betydning.

- Du er så god, det er du godt klar over, ikke? Jeg ved godt, du siger, at du ikke ved, hvad du lavede, men du gjorde noget, og du har reddet mit liv, for jeg mistede tre liter blod. Havde du ikke gjort det, var jeg forblødt, lyder det fra Anja Rune, inden hun fortsætter:

- Det der med at ligge der og bare føle, at man kan høre folk omkring sig, men at der ikke er nogen, der gør noget. Så føler man sig virkelig forladt og ligegyldig. Da du kom, var det som en engel, der kom. Du gav mig tryghed. Du var der for mig.

Og selvom Snorri Trastarson med egne ord hverken er stor eller stærk, så ved han, at det, han gjorde, var betydningsfuldt.

- Jeg så mange være bange for deres liv den dag. Hvis jeg kunne gøre noget, så skulle jeg gøre det. Og det var så bare godt, at jeg kunne, og at jeg gjorde det.

quote Vi er bundet sammen. Du er grunden til, at jeg er her. Og du vil altid vide, at du har reddet mig.

Anja Rune, skudoffer

Forbundet for altid

Da Snorri Trastarson var i gang med at hjælpe den blødende Anja Rune for enden af rulletrappen, kom beredskabet for at hjælpe dem. 

Her blev de ført ind i en tøjbutik, og Snorri Trastarson fik besked på fortsat at tale med Anja Rune. For at holde hende ved bevidsthed, stillede han derfor en række spørgsmål om mere eller mindre uvigtige ting.

Snorri og Anja skulle selvfølgelig have chokoladekage den dag, de endelig mødtes igen.
Snorri og Anja skulle selvfølgelig have chokoladekage den dag, de endelig mødtes igen.
Foto: Emma Moesgaard / TV 2 Lorry

For eksempel spurgte han, hvad der smager bedst: Hindbærtærte eller jordbærtærte? Og om chokoladekage er bedst med hasselnødder eller med mandler?

Derfor er det også chokoladekage, de to deler på deres første møde siden skyderiet.

- Vi skal have chokoladekage, Snorri. Den er ikke hjemmelavet, det må du sgu få næste gang, lyder det fra Anja Rune.

- Sikke et held, at jeg ikke talte om noget, jeg ikke kan lide, griner Snorri Trastarson.

Hvordan er det at mødes igen?

- Jeg har tænkt rigtig meget på Snorri, fordi jeg gerne ville fortælle ham, hvor vigtigt, det, han har gjort, er, fortæller Anja Rune til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi er bundet sammen. Vi har en betydning for hinanden, det vil vi altid have. Du er grunden til, at jeg er her. Og du vil altid vide, at du har reddet mig.

I videoen herunder kan du se det følelsesladede øjeblik, hvor Snorri Trastarson og Anja Rune mødes igen. 

Se dokumentaren om Anja og Snorri, der var med til at redde hendes liv, i videoen herunder.

Anja Rune blev alvorligt kvæstet under skyderiet i Fields. I denne dokumentar fortæller hun hvad der skete. Og hun møder for første gang den mand, der var med til at redde hende.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik