41-årig erkender drab på sin behandler: "Jeg er ked af det, jeg kan ikke mere"

Den 41-årige sigtede forklarer i retten, at han udelukkende havde til hensigt at dræbe den kvindelige læge, der var hans behandler.

Den 41-årige mand, der fredag blev anholdt i forbindelse med at tre medarbejdere ved Psykiatrisk Center Glostrup blev stukket ned, erkender drab og grov vold.

Det er netop kommet frem ved et grundlovsforhør lørdag klokken 11 ved Retten i Glostrup.

- Jeg er ked af det, jeg kan ikke mere, siger den sigtede ifølge TV 2s reporter på stedet Brian Lindhoff.

Den 41-årige mand er blevet varetægtsfængslet frem til 16. august, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Dræbte sin behandler

Tre medarbejdere på Retspsykiatrisk Ambulatorium på Psykiatrisk Center Glostrup i Brøndby blev fredag stukket med kniv.

En medarbejder er afgået ved døden, mens en anden har pådraget sig alvorlige knivlæsioner. Den tredje fik overfladiske skader og blev udskrevet fredag.

Ifølge anklager Peter Rask er den afdøde en kvindelig læge, som var den 41-årige mands behandler.

Hun blev ramt af adskillige knivstik i mave og hals, mens den svært tilskadekomne – en mandlig medarbejder – blev såret i lunge og milt.

Den tredje medarbejder blev ramt i armen.

Ifølge TV 2's reporter i retten forklarer den sigtede, at han kun havde til hensigt at dræbe den kvindelige læge. De andre sårede kom ifølge den sigtede i vejen i forsøget på at forhindre overfaldet.

Manden gav gentagne gange udtryk for, at han var utilfreds med sin læge, hvorfor han havde taget en kniv med på afdelingen i tilfælde af, at mødet med behandleren skulle gå dårligt.

- Det var meningen, at hun skulle dø, lyder det ifølge Ritzau fra den 41-årige mand.

En tragisk sag

Anklager Peter Rask fra Københavns Vestegns Politi ser med stor alvor på sagen efter dagens retsmøde.

- Det er en særdeles alvorlig sag. Og også en yderst tragisk sag, siger anklageren til TV 2.

Den sigtede mand erkender både drab og drabshensigt i forhold til sin læge.

- Han har også sagt, at han sådan set var ligeglad med, om personen han stak og som kom slemt til skade, døde eller ej. Så der var også et drabsforsøgshensigt i den sammenhæng, fortæller Peter Rask foran retten i Glostrup.

Ifølge anklageren er politiet "ganske langt" i efterforskningen. Udover at finde andre potentielle vidner, skal de tekniske undersøgelser færdiggøres. Og så mangler der en vigtig afhøring af den slemt tilskadekomne medarbejder.

- Vi skal naturligvis have afhørt den person, som vi ikke har været i stand til at afhøre, fordi han er blevet opereret.

Tidligere dømt

Anklageren fortalte under lørdagens retsmøde, at den 41-årige sigtede i januar 2014 blev dømt til psykiatrisk behandling for et røveri.

I juli i år blev manden igen sigtet for en række forhold om vold og hærværk. I den forbindelse skulle han modtage yderlige behandling i kraft af den gamle dom.

Ifølge TV 2s reporter i retten var den sigtede tydeligt frustreret efter mange år i psykiatrien.

- Gennem otte år har jeg oplevet lort i Danmark. Der er ikke styr på det i Danmark, sagde manden ifølge Brian Lindhoff.

Den 41-årige mand protesterede ikke mod anklagemyndighedens krav om varetægtsfængsling. Samtidig understregede han, at han foretrak et almindeligt fængsel frem for at blive tvangsindlagt på en psykiatrisk afdeling.

Dommeren efterkom den sigtedes ønske om varetægtsfængsling i et almindeligt fængsel.

Varetægtsfængslingen blev besluttet på baggrund af begrundet mistanke om mandens skyld, og at der er en risiko for, at han vil begå ny kriminalitet, hvis han er på fri fod.

Det blev desuden bestemt, at manden skal mentalundersøges.

Ottende gang siden 2012

Københavns Vestegns Politi modtog anmeldelsen om knivstikkeriet på Psykiatrisk Center på Brøndbyøstervej klokken 12.10 fredag 21. juli.

Den 41-årige mand blev ifølge Københavns Vestegns Politi anholdt klokken 12.45, cirka 35 minutter efter at politiet havde modtaget anmeldelsen.

Anklager Peter Rask bemærkede under retsmødet, at manden blev fanget på overvågningskameraer, og at der ikke er tvivl om, at han er gerningsmanden.

På overvågningsbillederne kan man ifølge anklageren se manden løbe fra stedet og smide kniven fra sig.

Anklageren argumenterede indledningsvist for, at retsmødet i Glostrup skulle holdes for lukkede døre, men dette var dommeren uenig i. Derfor forblev grundlovsforhøret åbent for offentligheden.

Det er ottende gang siden 2012, at en ansat i psykiatrien er blevet dræbt som følge af sit arbejde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik