Mystisk gris hærgede Yvonnes have i dagevis – lørdag klappede fælden

Yvonne Kubel var i begyndelsen bange for grisen, der hver dag besøgte hendes have, men noget ændrede sig, da først grisen vænnede sig til hende.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I over en uge har Yvonne Kubel flere gange dagligt måtte forskanse sig i sit hjem i Glostrup.

For ude i hendes have havde en noget uventet – og uønsket – gæst gjort sit indtog.

Det begyndte søndag eftermiddag 8. august, hvor Yvonne Kubel trådte ud sin have og opdagede, at græsplænen var gravet op flere steder, og at et bed var revet op.

Hendes første mistænkte var skader, men da en af hendes bekendte fortalte om en løsgående gris i området, begyndte hun at spekulere.

Og inden længe kunne naboen bekræfte spekulationen, mens Yvonne Kubel var på arbejde. Der rendte rigtignok en gris rundt i hendes have og gravede plænen op.

Over de følgende dage dukkede grisen op om dagen og legede rundt i haven. Men selvom den på afstand så sød ud, fik Yvonne Kubel og naboen endnu en overraskelse, da de prøvede at gå ud til den.

- Den blev bange for os, da vi kom ud, og så vendte den sig og satte efter os. Det er ikke noget, man er vant til at se, fortæller hun til TV 2.

Vovede sig ud til grisen

Med den oplevelse i bagagen holdt Yvonne Kubel sig inde i huset, når grisen, som hun fortsat ikke ved, hvor kommer fra, dukkede op på besøg. Hun filmede grisens gøren og laden – og hærgen – og sendte beviset til politiet. Hurtigt derefter kom Dyreværnet ud og satte en fælde op.

Men den snu gris gik ikke i fælden, og i dagene efter fortsatte grisen med at være i haven og Yvonne Kubel i huset.

Indtil hun fredag i denne uge vovede sig ud igen.

Langsomt gik hun tættere og tættere på grisen, og denne gang reagerede grisen ikke ved at spæne efter hende.

- Pludselig lagde den sig helt roligt hen til mig. Det var simpelthen så overvældende, fortæller Yvonne Kubel.

Hvor hun i dagevis havde været rasende på grisen og faktisk mest ”havde lyst til at slå den ihjel”, så vendte fjendtlighed sig på et splitsekund til venlighed.

- Mens jeg havde venner på besøg, kom den hen til mig og lagde sig ned ved mig. Den var simpelthen så kælen. Jeg kunne ikke komme nogen steder, fordi den gik lige i røven på mig. Og den snakkede hele tiden til mig.

quote Den sagde lige et hvin, da fælden klappede ned

Yvonne Kubel

Og det var ikke kun menneske og gris, der blev gode venner. Yvonne Kubels kat fik også en legeaftale med grisen.

- De løb rundt sammen og legede i haven. Det var virkelig sjovt at se. Grisen gik lige i røven af katten hele tiden.

Men selvom forholdet mellem dem blev helet, afholdt grisen sig stadig ikke fra at rasere haven. Så grisens ophold måtte få en ende, vidste Yvonne Kubel.

Fælden klappede

Lørdag morgen sad hun ved sit vindue, da grisen endnu en gang gjorde entré i haven. Hun gik ud, mødte sin nye dyreven og satte sig hen ved fælden.

Der gik den rundt og snusede, og inden længe havde Yvonne Kubel lokket grisen inden for i fælden.

- Den gik slet ikke i panik. Den sagde lige et hvin, da fælden klappede ned. Men jeg blev siddende og snakkede med den, indtil Dyreværnet kom. Den sad helt stille, siger Yvonne Kubel og stopper midt i sætningen:

- Jeg bliver faktisk lidt rørt nu.

For efter mere end en uge med det usædvanlige selskab sidder Yvonne Kubel nu tilbage med kun den raserede græsplæne som minde om den gris, hun gik fra at hade til at elske.

- Her er da lidt tomt nu, og katten har gået og ledt derude og snuset i alting, siger hun.

Grisen er nu hos Dyreværnet, som undersøger den. Ifølge Yvonne Kubel var der ingen chip i grisen, og ophavet er derfor endnu uopklaret.Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere