Politi i stor aktion – vil give rockergruppe dødsstødet

Det skal nu undersøges, om Bandidos MC i Danmark kan opløses ved domstolene.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag ransaget syv adresser på Sjælland og Fyn i en koordineret aktion i forbindelse med efterforskningen af rockergruppen Bandidos MC.

Det skriver NSK i en kortfattet pressemeddelelse.

Den nationale enhed for særlig kriminalitet bliver benyttet i de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk og organiseret kriminalitet herhjemme.

TV 2 har været i kontaktet med NSK, der ikke ønsker at oplyse, hvor ransagningerne præcist har fundet sted.

Billeder fra Helsingør viser, at politiet har været til stede ved et tilholdssted, som tilhører rockergruppen Bandidos MC.

NSK kan dog oplyse, at der ikke er foretaget nogen anholdelser. Men man har ikke yderligere kommentarer af hensyn til efterforskningen, lyder det.

Dagens aktion har til formål at undersøge, hvorvidt der er grundlag for at søge rockergrupperingen opløst ved dom.

I sidste ende vil det være op til justitsministeren at beslutte, hvorvidt der skal indledes en opløsningssag mod Bandidos MC.

Bandidos Helsingør
Foto: Presse-fotos.dk

Høj prioritet

2. juni 2023 skrev Justitsministeriet, at politiet ville gå i gang med en efterforskning af, om Bandidos MC i Danmark kunne søges opløst ved dom.

I den forbindelse udtalte justitsminister Peter Hummelgaard (S):

- Bekæmpelse af rocker- og bandekriminalitet er en helt central prioritet for regeringen. De kriminelle grupperingers brutale vold og samfundsundergravende aktiviteter skaber utryghed i de nabolag, de huserer i.

Ifølge justitsministeren skal "alle redskaber, der er til rådighed" tages i brug, når det kommer til kampen mod de kriminelle grupperinger.

Derfor udtrykte Peter Hummelgaard også glæde over, at politiet ville undersøge Bandidos eksistensberettigelse.

Politiet har tirsdag været til stede på en adresse i Helsingør, som er et tilholdssted, der tilhører rockergruppen Bandidos MC.
Politiet har tirsdag været til stede på en adresse i Helsingør, som er et tilholdssted, der tilhører rockergruppen Bandidos MC.
Foto: Presse-fotos.dk


Loyal To Familia opløst

Det er langt fra første gang, at organiserede bander er i myndighedernes søgelys.

Loyal To Familia (LTF) blev dannet i 2013, men en dom fra Højesteret 1. september 2021 stemplede endeligt LTF som en forbudt bande, der ikke måtte eksistere.

LTF blev forbudt med henvisning til Grundloven, hvori der står at en forening, der forsøger at nå sine mål med vold, kan opløses ved dom.

Det var første gang i næsten hundrede år, at en forening blev forbudt ved lov i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik