Fire måneder med take away-food: Svenske Alva er studerende og bor på hotel

22-årige Alva Sperle studerer i København. Men det er dyrt og svært at finde en studiebolig - så hun har boet på hotel i flere måneder.

Det skulle egentlig bare have været et kortere hotelophold, men det endte med at blive et af de lange. De meget lange.

22-årige Alva Sperle fra Stockholm rejste i august til Danmark, fordi hun skulle begynde på Copenhagen Business School. Og hun manglede et sted at bo. 

Coronakrisen rasede i Danmark ligesom hjemme i Sverige, og i København havde hotellerne fundet på at leje værelser ud til studerende for at holde gang i bare en smule af forretningen. Og dermed tjekkede Alva Sperle ind på Scandic Falkoner på Frederiksberg den 24. august. Hun har boet der lige indtil for få dage siden, hvor hun rejste hjem på juleferie.

- Det fungerer langt bedre, end jeg havde forestillet mig. I starten regnede jeg med, at jeg skulle bo her en, to eller tre uger - og ikke mere. Der er jo ikke noget køkken og ikke så meget plads på værelset. Men det viste sig at være meget sværere at finde noget permanent at bo i, så nu har jeg boet her hele semesteret, fortæller Alva Sperle, der læser Business Administration and Service Management på CBS.

quote Vi får morgenmad på hotellet, men ellers er det take away-mad, vi lever af

Alva Sperle, studerende, CBS

Hun har følge af to veninder, der også læser på CBS og som har boet i de to værelser ved siden af hendes på hotellet. De tre unge kvinder har været heldige og har fundet en lejlighed på Vesterbro, som de overtager til januar, og så står den på hjemmelavet mad!

- Vi får morgenmad på hotellet, men ellers er det take away-mad, vi lever af, siger hun.

Pris: 6.500 kroner om måneden

Og det har ikke været billigt. Alva har betalt 6.500 kroner om måneden for sit hotelværelse. Men skulle de tre kvinder ud på markedet og finde hver et lejet værelse, ville det blive lige så dyrt, så derfor har hotelløsningen passet dem fint.

quote Man kan altid finde et sted, hvor man kan sidde og arbejde

Alva Sperle, Studerende, CBS

- De er meget hjælpsomme her på hotellet. Vi får også gjort rent og skiftet sengetøj. Og der er jo masser af plads, så man kan altid finde et sted, hvor man kan sidde og arbejde. Da vi kom, var der ikke ret mange, der boede på hotellet. Så har der været et par bølger med lidt flere gæster, men ellers er der meget stille. Og vi kan godt lide at passe os selv, så det fungerer fint, fortæller hun.

Den seneste nedlukning betyder, at de tre kvinder ikke længere kan spise morgenmad i hotellets restaurant.

- Nu afleverer man en seddel i receptionen og bestiller det, man skal have til morgenmad, og så får man det udleveret på en bakke, som man tager med op på værelset, siger hun.

Studieboliger er svære at finde

Alva Sperle forklarer, at i Stockholm er det også svært - og dyrt - for studerende at finde en bolig.

- Det handler om forbindelser, hvis man skal være heldig. Men jeg ville altså gerne til København. Jeg har været her før og elsker byens vibe. Jeg ville også gerne studere i udlandet. København minder en del om Stockholm, men er alligevel anderledes - uden at det er for meget udland, siger hun.

Alva Sperle skal i første omgang bruge tre år på sine studier, så har hun en bachelorgrad hjemme. Hvis hun så vil supplere med en mastergrad, skal hun tilbringe yderligere to år i København. 

Og mon ikke hun falder til? I hvert fald konstaterer hun om det at tilbringe næsten et halvt år på et hotelværelse:

- Vi mennesker er jo tilpasningsdygtige.

Scandic besluttede i weekenden 12/13.december at lukke en stor del af deres hoteller - deriblandt også Scandic Falkoner, som de tre piger har boet på siden sommeren, Så når de vender tilbage efter jul og nytår, bliver det med direkte indflytning i lejligheden på Vesterbro.

Åbn dørene – og læs historierneOversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik