Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

Flere hundeejere på Frederiksberg siger, at deres hunde får stød på gadehjørnerne på en bestemt vej i Svømmehalskvarteret.

Lyden af hundens skrig fik Anne Sofie Brødsgaard til at stoppe brat op.

En februar-aften var hun ude på sin sædvanlige gåtur med sin hund Kuba, en fluffy, tysk spids, da hunden lettede ben for at tisse på et gadehjørne i Frederiksbergs Svømmehalskvarter.

- Det lød som hvis man havde trådt på ham. Han peb og hylede helt ekstremt. Jeg prøvede at hive ham til mig, fordi han søgte væk fra mig, siger Anne Sofie Brødsgaard.

Hundeejerens tanker faldt straks på, om Kuba havde trådt på et glasskår - eller om hundefjendtlige personer havde lagt en fælde ud, men da hun trak en lygte frem for at undersøge området, fandt hun absolut intet.

quote Jeg løb ned og sagde, at de skulle fjerne deres hund fra området, men der lå hunden livløs

Anne Sophie Brødsgaard, hundejer

Men efter kort tid viste Anne Sofie Brødgaards lille hund ingen tegn på smerte længere - faktisk virkede den fuldstændig som om, intet var sket. Derfor gik de videre, men på deres gåture de efterfølgende uger ville Kuba ikke så meget som nærme sig stedet igen.

En aften - en uges tid senere - hørte Anne Sophie Brødsgaard dog igen en hund skrige.

Denne gang var det ikke Kuba, men en anden hund, der skreg nede fra gaden, hvor Anne Sophie Brødsgaard bor.

- Jeg kunne fornemme, at det var den samme slags skrig, og at det kom fra det samme sted, så jeg løb ned og sagde, at de skulle fjerne deres hund fra området, men der lå hunden livløs, fortæller hun.

Kort efter kom den pågældende hund dog på benene igen, og Anne Sophie Brødsgaard undersøgte for anden gang området, men igen var der intet synligt at komme efter.

Samme dag blev et opslag slået op i en af Frederiksbergs lokale bygrupper på Facebook:

- Vores hunde har fået stød, begyndte opslaget, der beskrev, at flere borgere på Frederiksberg over en periode på halvanden måned havde oplevet, at deres hunde havde reageret med skrig, når de passerede et bestemt gadehjørne.

En af de borgere var Lars Søgaard Hansen, der hver dag lufter sin cockerspaniel, Alba, i samme kvarter som Anne Sophie Brødsgaard.

Og deres historier minder umiskendeligt meget om hinanden:

Alba går stadig i en stor bue udenom det sted, hvor hun fik stød.
Alba går stadig i en stor bue udenom det sted, hvor hun fik stød.
Foto: Privatfoto

- Vi var ude og gå en tur, og så pludselig stikker hunden i et hyl af den anden verden af smerte. Jeg troede, det var noget glas og undersøgte hendes poter, men der var intet at finde i området, siger Lars Søgaard Hansen.

Den lille cockerspaniel går stadig - en måned efter oplevelsen - i en stor bue udenom stedet, siger han og forklarer, at han først forstod, hvad der var sket, da hans naboer på Frederiksberg begyndte at skrive om det på Facebook.

Flere hændelser - på flere forskellige gadehjørner

TV 2 Lorry har kontaktet Frederiksberg Kommune, for at komme til bunds i sagen. 

Kommunen oplyser i et skriftligt svar, at stødene formentlig skyldes en defekt uplight (et lys i belægningen, red.) i Svømmehalskvarteret - hvilket de blev gjort opmærksom på, da en borger ringede ind og fortalte om hunde, der fik stød i området.

Frederiksberg Kommune mener nu, at der er styr på problemet:

'Kommunens driftsentreprenør førte tilsyn med samtlige uplights i området fredag d. 19/2, hvor det kunne konstateres, at der var et defekt spot, som blev demonteret. De øvrige spots i området konstateredes at være i orden,' lyder det fra Frederiksberg Kommune.

Det stemmer dog ikke helt overens med, hvad en gruppe af hundejere, der alle lufter deres hunde i området, heriblandt Anne Sophie Brødsgaard og Lars Søgaard Hansen, har fundet frem til.

Borgerne har nemlig slået sig sammen for at kortlægge, hvor de har oplevet, at deres hunde har fået stød - og det begrænses altså ikke til kun ét enkelt sted, som Frederiksberg Kommune mener.

På disse gadehjørner har hundejerne oplevet, at deres hunde fik stød.
På disse gadehjørner har hundejerne oplevet, at deres hunde fik stød.
Foto: TV 2 Lorry

Samtlige hændelser har, ifølge dem, nemlig fundet sted på tre hjørner af Adilsvej - henholdsvis hjørnet ved Sindshvilevej, Helgesvej og Rolfsvej, lyder det.

Efter at have modtaget det skriftlige svar fra Frederiksberg Kommune, spurgte TV 2 Lorry onsdag eftermiddag, om kommunen ikke ville stille op til et fysisk interview.

Det ville have givet os muligheden for at spørge ind til, hvordan det kan være rigtigt, at borgere nu skal frygte at få stød fra jorden på Frederiksbergs gadehjørner - samt for at påpege, at defekten ifølge borgerne ikke begrænser sig til et enkelt sted.

Kommunen er dog fredag eftermiddag stadig ikke vendt tilbage på vores henvendelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik