Kronprinsesse Mary siger ja til Zoo

H.K.H. Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Zoologisk Have København.

Siden Prins Henriks død har Zoologisk Have i København ikke haft en kobelig protektor, men det bliver der nu lavet om på.

Kronprinsesse Mary har nemlig sagt ja til at blive den nye protektor. Hun overtager dermed protektionen efter Prins Henrik, som var havens protektor fra 1972 og frem til sin død, skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Henrik overtog selv protektionen fra Frederik 9., og således går Kongehusets og Zoologisk Haves fælles historie langt tilbage.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Kronprinsesse Mary overtager stafetten som protektor for Zoo fra Prins Henrik. Her ses han på et besøg i Zoo tilbage i 2001 sammen med en dengang meget lille Prins Nikolai.
Kronprinsesse Mary overtager stafetten som protektor for Zoo fra Prins Henrik. Her ses han på et besøg i Zoo tilbage i 2001 sammen med en dengang meget lille Prins Nikolai.
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Bestyrelsesformand i ZOO, Jørgen Horwitz, er begejstret over, at det kongelige samarbejde fortsætter.

- Zoologisk Have København har historisk set nydt protektion af Kongehuset. Først med Kong Frederik den 9. som protektor og dernæst Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Derfor er vi naturligvis både stolte og beærede over, at Kronprinsessen nu vil bære traditionen videre, siger han.

- Kronprinsessen og hendes familie er i forvejen gæster i Haven, og vi ser således med stor glæde og forventning frem til at indvie Kronprinsessen yderligere i ZOOs virke og store arbejde med forvaltning af dyr og naturbevarelse rundt på kloden, siger Jørgen Horwitz.

Flere gange har medlemmer af den kongelige familie modtager dyr i gave, som kommer til Zoologisk Have.

I 2001 modtog Kongehuset to elefanter af det thailandske kongehus, og i 2006 modtog Kronprinsparret fire tasmanske pungdjævle af den tasmanske regering.

I april åbner haven et nyt, stort anlæg til to pandaer, som Regentparret modtog i gave af den kinesiske præsident i forbindelse med et statsbesøg i Kina i 2014.

Zoo gør klar til pandaerne

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik