Kommune mangler hænder – nu kan jobsøgende borgere sende en sms til borgmesteren

I et forsøg på at rekruttere medarbejdere har den nytiltrådte borgmester i Frederikssund Kommune bragt sig selv i spil i et Facebook-opslag.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faldende ledighed og en stigende mangel på varme hænder. 

Det er en problemstilling, som flere kommuner lige nu kæmper med.

Det gælder også i Frederikssund Kommune i Nordsjælland.

Men i et forsøg på at komme problemet til livs er kommunen og den nytiltrådte borgmester Tina Tving Stauning (S) gået kreative veje.

Tina Tving Stauning har nemlig bragt sig selv i spil i et opslag, som er blevet delt på kommunens facebookside.

- Jeg har lige fået nyt job som borgmester i Frederikssund Kommune. Har du også lyst til et nyt job? Så kan jeg tilbyde dig en ny arbejdsplads i Frederikssund Kommune, hvor vi er sammen om at løfte opgaven, lyder indledningen i opslaget, hvor hun opfordrer de jobsøgende til at kontakte hende direkte:

- Vi mangler lige netop dig til omsorgscentrene og døgnplejen, så jeg glæder mig til at snakke med dig. Send en sms på 51408140, så laver vi en aftale.

Til TV 2 Lorry fortæller Tina Tving Stauning, at idéen til opslaget kom en formiddag kort tid efter, at hun den 1. januar var tiltrådt som borgmester.

- Jeg tænkte, hvorfor bruge jeg ikke mig selv og det, at jeg er nytiltrådt borgmester? Der var ikke så langt fra tanke til handling, siger hun til TV 2 Lorry og uddyber:

- Det handler om at forsøge at få rakt ud til nogle, som ikke ser de traditionelle jobopslag. Vi har brug for medarbejder, særligt i vores omsorgscentre og døgnpleje, forklarer hun.

Giver kaffe, hvis missionen lykkes

Tina Tving Stauning fortæller, at hun har fået mange positive tilkendegivelser på opslaget, der blev delt på kommunens facebookside tirsdag.

Onsdag aften har hun fået sms'er flere fra borgere, der har reageret på opslaget. 15 af henvendelse går direkte på at søge job på grund af opslaget.

Tina Tving Stauning forklarer, at hun tager kontakt til borgerne enten via sms eller opkald, når de har skrevet til hende.

Herefter sætter hun borgeren i forbindelse med kommunens medarbejdere på området, hvorfra man prøver at finde et jobmatch i kommunen.

Og faktisk har opslaget allerede kastet succes af sig.

- Der er allerede en, der er indkaldt til jobsamtale i morgen (torsdag, red.), siger hun og fortsætter:

- Jeg har sagt, at hvis vi laver en ansættelse på grund af det her opslag, så giver jeg en kop kaffe og møder vedkommende. Det er lidt særligt, siger Tina Tving Stauning.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Skrald, strejke

Strejken er slut:
Nu vender skraldemændene tilbage på arbejde

Vis mere
20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Ali Najei

Ali var klar til at slå ihjel – men så mødte han en særlig kvinde

Vis mere