Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Gang på gang fjerner 75-årige Ludolf Petersen de store grene, der spærrer skovstierne i Ryget Skov, men grenene bliver gang på gang lagt tilbage. Chikane, mener Ludolf. Børneleg, mener Naturstyrelsen.

Er det uskyldig børneleg eller potentiel farlig og bevidst chikane, når mystiske skovgængere i Ryget Skov gang på gang placerer store grene på tværs af stierne?

75-årige Ludolf Petersen fra Værløse, der har sin ugentlige gang i skoven, er ikke i tvivl.

quote Jeg er selv 75 år, men jeg er en rimelig stor og stærk mand, så jeg kan godt flytte dem, men det er ikke alle, der vil kunne løfte dem

Ludolf Petersen

- Det er chikane mod cyklister, mener jeg, men det generer også de gangbesværede, for de kan heller ikke komme forbi de forhindringer. Jeg tænker, det må være en lille person, der har den slags behov, siger han til TV 2 Lorry.

Gennem det seneste år har han flere gange om ugen gået på stierne i Ryget Skov nord for Værløse uden problemer, men de seneste to måneder er der opstået, hvad han altså selv mener, er netop chikane.

Store, tunge grene spærrer skovens stier, og for hver tyve meter, Ludolf Petersen går, ligger der en ny bunke tunge grene.

Men på Ludolf Petersens vagt får de ikke lov at ligge der længe. Han flytter dem, hver gang han ser dem, men få dage efter vil de typisk atter være lagt tilbage på stien og spærre for gennemgang.

Dette billede har Ludolf Petersen taget på en af sine mange ture i skoven. Han mener, at grenene er lagt for genere cyklisterne.
Dette billede har Ludolf Petersen taget på en af sine mange ture i skoven. Han mener, at grenene er lagt for genere cyklisterne.
Foto: Ludolf Petersen

- De er tunge nogen af dem. Nogle er grene, og nogle er hele stammer. Jeg er selv 75 år, men jeg er en rimelig stor og stærk mand, så jeg kan godt flytte dem, men det er ikke alle, der vil kunne løfte dem, siger Ludolf Petersen.

Naturstyrelsen: Det er bare børneleg

Ludolf Petersen mener ét, Naturstyrelsen mener noget andet.

- Jeg har været ude og se på det. Jeg ser ikke et problem ude i skoven. Der er lagt meget små, mindre grene henover en sti, hvor der er mange, der går på, det er en ikke en sti, der bliver cyklet det store på, siger Charlotte Mølgaard, arealkoordinator hos Naturstyrelsen.

Charlotte Mølgaard tror, at grenene er væltet ud på stien i forbindelse med, at børn har leget i skoven.

Ludolf Petersen har dokumenteret sine fund i Ryget Skov og delt billederne med TV 2 Lorry. Et af billederne viser lidt over tyve større grene, der ligger på tværs af en af stierne.

"Børneleg," mener Naturstyrelsen om de grene, der spærrer stierne i Ryget Skov.
"Børneleg," mener Naturstyrelsen om de grene, der spærrer stierne i Ryget Skov.
Foto: Ludolf Petersen

Da TV 2 Lorry beskriver de billeder, som Ludolf Petersen har delt med os, holder Charlotte Mølgaard fast i sin teori og understreger, at Naturstyrelsen ikke kender til, at der skulle være konflikter mellem cyklister og gående i Ryget Skov.

- Mit bedste bud er, at det er nogen, der væltet ud, fordi der er børn, der leger med nedfaldne grene. Det er ikke noget, vi gør mere ved, siger Charlotte Mølgaard afsluttende.

Ludolf Petersen har delt sine erfaringer i den lokale bygruppe, 3500 Værløse, på Facebook. Her har flere borgere meldt ind med støtte til Ludolf, mens andre bringer deres teori om, hvad grenene på stierne går ud på.

En skriver, at det kunne være en rytter, der har lagt forhindringer ud i forbindelse med ridning, mens en anden skriver, at det kan være en borger, der har lagt grene over særligt våde strækninger, for ikke at få våde sko.

Selvom Ludolf Petersen bruger tid på at flytte grenene væk fra stien, vender de på mystisk vis tilbage og spærrer.
Selvom Ludolf Petersen bruger tid på at flytte grenene væk fra stien, vender de på mystisk vis tilbage og spærrer.
Foto: Ludolf Petersen

Ryget Skov er en såkaldt B-skov, en beskyttet skov, og det medfører, at skoven er forbeholdt den stille skovgæst, skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik