Flere katte skudt med haglgevær - dyrehospital deler chokfotos

Dyrehospital advarer dyreejere, efter at flere katte i Greve den seneste tid er blevet skudt.

Katte i Greve vover i disse tider pelsen, når de bevæger sig rundt udenfor.

Mandag skriver Greve Dyrehospital på Facebook, at de den seneste tid har fået indbragt flere katte, som er blevet skudt med haglgevær.

Så sent som i dag modtog dyrehospitalet en skudsåret kat.

"Så er det sket igen. En dejlig kat bliver indbragt her til formiddag - SKUDT !!!!!!!!!! Kattens ejer troede den var blevet bidt, men nej - på røntgenbilledet, som vi har vedhæftet, ser man tydeligt et hagl mellem rygraden og skulderbladet," skriver dyrehospitalet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Haglet lå helt inde ved rygraden på katten.
Haglet lå helt inde ved rygraden på katten.
Foto: Greve Dyrehospital

Vrede og kede af det

"Vi bliver så både vrede og kede af det, for det er så meningsløst og det har ingen kat fortjent at blive udsat for. Desværre er det den tredje kat vi inden for relativ kort tid har måtte fjerne hagl fra," skriver dyrehospitalet i opslaget.

Dyrlæge Christian Lund fra Greve Dyrehospital oplyser til TV 2 Lorry, at alle tilfældene stammer fra området omkring Karlsunde Mose i Greve.

- Det er sket inden for de sidste par måneder, og de er alle blevet skudt med et kaliber 45 haglgevær, kan vi se på de hagl, de har haft i kroppen, siger han til TV 2 Lorry.

(Ariklen fortsætter under billedet)

Her ses et andet røntgenbilledet af katten, som var blevet skudt. til højre ses haglet, som dyrlæge Christian Lund opererede ud.
Her ses et andet røntgenbilledet af katten, som var blevet skudt. til højre ses haglet, som dyrlæge Christian Lund opererede ud.
Foto: Greve Dyrehospital

Han forklarer, at det desværre ikke er et nyt fænomen, at katte bliver skudt. I modsætning til hunde bevæger katte sig nemlig ofte væk deres ejere.

- Jeg vil tro, det er drengestreger eller en mand, der ikke er så glad for, at katte kommer ind på hans grund, siger Christian Lund.

- Det er utroligt, hvad folk kan finde på. Man kan bare konstatere, at der er mange særlige typer her i Danmark og i verden generelt.

Har mistanke om et fjerde tilfælde

Efter en lang operation ligger katten, som dyrehospitalet tidligere på dagen modtog, til opvågning på opvågningsstuen.

- Alle de tre katte, vi har opereret, er heldigvis overlevet. Men den her operation, jeg havde i dag, var noget kompliceret.

- Haglet lå helt inde ved rygraden, så det gør situationen lidt anderledes. Men heldigt nok har haglene ramt noget knoglefrembrud, som har ’bouncet’ de her fragmenter rundt, så de ikke er gået direkte igennem. Men den havde meget ondt, forklarer Christian Lund.

Dyrehospitalet har også haft en anden kat på operationsbordet i dag, hvor Christian Lund har haft mistanke om, at den kan være blevet skudt.

- Det er fortsat ikke sikkert. På røntgenbillederne kunne vi ikke se hagl, men der er det her cirkulære indgangshul. Hvis der var tale om et bid, vil der normalt være to huller fra et tandsæt, men her var der altså kun et. Så det kan endnu ikke be- eller afkræftes. Spørgsmålet er, om haglet har siddet så yderligt, at det er faldet ud igen, siger Christian Lund.

Advarer dyreejere

Greve Dyrehospital opfordrer på Facebook alle dyreejere til at være ekstra opmærksom på, hvad der foregår i deres nærmiljø.

- Det er mest for at gøre opmærksom på, hvis et dyr skulle komme hjem med lignende symptomer.

- Der har været andre gange, hvor vi har skulle tage røntgenbilleder af noget helt andet, at vi opdager, at der er hagl inde i katten. Dyrene kan jo ikke fortælle, hvad der er galt. Men ligesom hos os mennesker oplever de smerte ved at blive skudt, siger Christian Lund.

Du kan læse hele opslaget fra Greve Dyrehospital nedenfor. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik