Denne artikel blev oprindeligt udgivet i december 2022, men vi synes, den er så læseværdig, at vi har valgt at genudgive den. God fornøjelse.
Kunne man spole tiden tilbage til Asbjørn Diemers barndom, var der nok ikke mange, der ville spå ham til en fremtid i politiet - og da slet ikke som succesrig kakaotrøffelkonge.
Men det er faktisk, hvad der skete med Asbjørn Diemer.
En nedlagt OK-tankstation i Humlebæk danner rammerne om produktionen af kakaotrøflerne og om Asbjørn Diemers liv.
For han har for alvor lagt liv og hele sin sjæl i sit projekt og produktion. Da TV 2 Lorry (nu hedder vi TV 2 Kosmopol) lagde vejen forbi, skulle der i alt laves 21.000 plantebaserede kakaotrøfler, før det kunne blive fyraften igen.
- Jeg vidste absolut intet om det, da jeg gik i gang, siger Asbjørn Diemer, der i dag har titlen af både direktør og iværksætter, mens han står med de farvestrålende små pakker kakaotrøfler mellem hænderne.
Men den manglende viden holdt ham ikke tilbage - tværtimod - og i dag er det vokset til en stor forretning.
Asbjørn Diemer har en årlig omsætning på seks millioner kroner og eksporterer de såkaldte Cocohagen til 19 lande lige fra USA, over England til Mellemøsten.
(Artiklen fortsætter under billedet)
- Derhjemme på køkkenbordet lavede vi dadelkugler. Det, synes folk, var superlækkert. Så fik jeg tanken, at det her kunne jeg da gøre i stor skala.
Det lå ellers ikke i kortene, at Asbjørn Diemer skulle gå iværksættervejen. Han flyttede hjemmefra allerede som 16-årig efter en barndom med svigt, og hvor han i lange perioder var overladt til sig selv.
En psykolog sagde engang til ham, at han var et mælkebøttebarn. Altså et barn som slog rødder på trods af et svært udgangspunkt med en alkoholiseret far og en mor med psykiske problemer.
Da muligheden bød sig, brugte jeg meget kort tid til at overveje det
- Så blomstrer mælkebøtterne alligevel, kommer op mellem fliserne og bliver til noget. Smukt mener nogen, forklarer Asbjørn Diemer.
I 2014 blev han uddannet politibetjent ved Københavns Politi, noget han havde drømt om, siden han var dreng.
Alligevel skulle der ikke gå mange år, før livet tog en ny drejning.
- Da muligheden bød sig, brugte jeg meget kort tid til at overveje det. Jeg sprang ud i det at være selvstændig med det samme. Det har egentlig aldrig været farvel til politiet, det har været starten på noget nyt.
En rastløshed, som måske kommer fra barndommen, men som han mener, kommer ham til gode i dag som iværksætter.
- Der er en masse ting i min opvækst, som jeg gerne ville have været foruden. Jeg har nogle karaktertræk i dag, som er gode, når man driver virksomhed. Men det er kommet med en pris. Der er mange af de kvaliteter, jeg har i jobbet her, som jeg gerne ville være foruden, hvis jeg kunne slippe for de oplevelser, jeg havde i min barndom, siger Asbjørn Diemer.
Efter mange op- og nedture med virksomheden - og flere gange på kanten af konkurs - har han skåret forretningen til og fokuseret på produktet.
(Artiklen fortsætter under billedet)
I dag har virksomheden syv ansatte. Selv om coronanedlukningen med et slag reducerede virksomhedens omsætning med 90 procent, så betegner han det blot som et bump på vejen.
- Jeg ser lyst på fremtiden. Det går kun én vej, og det er opad.
Asbjørn Diemer har fuld tiltro til sit produkt og sin virksomhed. Og det er også nødvendigt, hvis man vil være selvstædig, mener Asbjørn Diemer.
- Mit råd til folk, som gerne vil være selvstændige, det er, at man skal lade være, hvis man bekymrer sig om, om det er det rigtige. Der skal være en drift, noget man ikke kan lade være med.