Se illustrationerne: Nu bliver et af landets største udviklingsprojekter til virkelighed

Et nyt bolig- og sportskvarter i Hillerød er nu kommet et stort skridt nærmere. Kvarteret skal blandt andet indeholde tusindvis af boliger og et stadion.

"Et af de største udviklingsprojekter i landet".

Sådan beskriver Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) det kommende Favrholm Stadionkvarter i Hillerød, som et enigt byråd netop har godkendt planerne til. 

- Jeg glæder mig over, at vi nu har taget dette vigtige skridt – og særligt over at det er et enigt byråd, der står bag planen, fortæller Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.


- Stadionkvarteret skal anlægges i den nye bydel Favrholm i Hillerød, hvor man ønsker at skabe et bykvarter med fokus på idræt, bevægelse, fællesskaber, bæredygtighed og nem adgang til natur, kultur og byliv, forklarer Kirsten Jensen.

Selve området, der kommer til at fylde godt 95 hektar, skal blandt andet indeholde et stadion med omkringliggende fodboldbaner, 2200 boliger, erhverv og dagsinstitutioner.

Forude venter nu en arkitektkonkurrence, som udbydes på vegne af Hillerød Kommune, hvor man skal finde designerne til stadionet og de nærmeste omgivelser.


I forvejen bygges der på livet løs i området, hvor Nyt Hospital Nordsjælland og den nye Favrholm S-togsstation er ved at blive opført.

Det forventes, at de første beboere kan rykke ind i området i 2027.
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik