Da kommunen bad om rabat til 1500 medarbejdere gik Philip til tasterne: "Nu må det simpelthen stoppe"

Restaurantejer Philip Lundsgaard blev vred, da Hørsholm Kommune bad ham om rabat. Nu har kommunen sat initiativet på pause.

”Nu må det simpelthen stoppe.”

Sådan indledes et facebook-opslag, der de seneste 36 timer er blevet delt vidt og bredt på Facebook.

Bag opslaget står Philip Lundsgaard, der ejer en restaurant på Rungsted Havn og som onsdag formiddag modtog en mail fra Hørsholm Kommune.

quote Timingen kunne ikke være dårligere. Vores branche ligger og bløder. Vi er helt i knæ.

Philip Lundsgaard, restaurantejer

En mail hvori kommunen inviterer Philip Lundsgaard og hans restaurant Riva Bistro & Bar til at indgå en samarbejdsaftale om en rabatordning til Hørsholm Kommunes omkring 1500 ansatte.

Og den invitation faldt  ikke i god jord hos Philip Lundsgaard, der de seneste to år har kæmpet for at få forretningen til at hænge sammen trods de nedlukninger og restriktioner, som coronapandemien har pålagt ham.

- Jeg gik og tænkte lidt over det. Jo mere jeg tænkte, jo mere harm blev jeg. De offentligt ansatte har fået fuld løn under coronakrisen, mens vi i det private erhvervsliv ikke har fået fuld kompensation.

- Og så tillader en af Danmarks rigeste kommuner sig at bede om rabat til deres medarbejdere. Det gør mig virkelig vred, siger han til TV 2 Lorry.

Branche i knæ

Philip Lundsgaard fortæller til TV 2 Lorry, at de penge, som han har tjent de sidste tre år, er røget ned i ”et stort coronahul”.

Derfor mener han heller ikke, at kommunen med initiativet hjælper hans restaurant og resten af branchen på den rigtige måde.

- Jeg bliver fandeme vred, fordi de vil have, at jeg skal betale for, at de kan give deres ansatte nogle goder. Der knækker filmen for mig. Timingen kunne ikke være dårligere. Vores branche ligger og bløder. Vi er helt i knæ.

- Hvis Hørsholm Kommune vil bakke op om erhvervslivet, som de skriver, så må de ringe og spørge, om de kan købe 1500 gavekort til deres 1500 medarbejdere.

Hvis du giver rabat til medarbejderne i kommunen, vil du så ikke få flere kunder i din forretning?

- De fleste mennesker, der arbejder i Hørsholm Kommune bor udenfor kommunen. Jeg tror, at vi skal op på 25-30 procent i rabat, for at nogen overhoved gider at tænke på at køre til Rungsted.

- Og hvis jeg skal give 30 procent i rabat, så taber jeg penge. Så skal jeg betale for, at de kommer og spiser hos mig.

Frustrationen over kommunens henvendelse fik derfor Philip Lundsgaard til tasterne, hvor han skrev et opslag, som han både har delt på Facebook og sendt som svar på mailen fra Hørsholms Kommune.

(Artiklen forsætter efter facebookopslaget).

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Og på netop Facebook er det blevet delt vidt og bredt. Fredag eftermiddag er opslaget delt mere end 4000 gange, mens flere end 3800 personer har reageret på det.

- Det er kommet helt bag på mig, at det er gået sådan amok. Størstedelen er enige med mig og bakker op, siger han.

Kommune og borgmester ærgrer sig

Også i kommunen har Philip Lundsgaards svar kastet en reaktion af sig. 

Efter henvendelsen fra Philip Lundsgaard har Hørsholm Kommune valgt at sætte initiativet på pause med øjeblikkelig virkning for at evaluere processen med kommunens erhvervsråd.

Det fortæller Ole Stilling, der er direktør for By og Erhverv i Hørsholm Kommune, til TV 2 Lorry.

- Vi har stoppet aktiviteten. Vi kan godt se, at det var dårlig timing. Det er tydeligt, at det har provokeret Philip, og det skal det jo ikke, siger han til TV 2 Lorry.

Ole Stilling understreger, at det ikke har været kommunens intention at støde nogen, men var tænkt som et greb til at rekruttere medarbejdere.

- Som mange andre kommuner prøver vi at rekruttere medarbejdere til velfærdsområderne og skabe den bedst mulige arbejdsplads. Et af medarbejdernes ønsker har været at få rabatordninger, og derfor har vi taget det til os.

- Derudover har vi et håb om, at vores medarbejdere, som bor udenbys, med sådan en ordning ville lægge noget af deres forbrug i kommunen.

Også Hørsholms Kommunes borgmester Morten Slotved (K) ærgrer sig over situationen.

- Jeg har talt med Philip og også beklaget. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi har sendt mailen ud. Vi skulle have haft den til en politisk behandling, og så lige tænkt os om, inden vi sendte den mail ud, siger han til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik