Claus har inviteret trængte familier hjem til jul, men kun få har meldt sig

Der er stadig plads om julebordet hos Claus Petersen i Hvidovre, der gerne vil give en god aften til en familie eller to.

En fryser fuld af mad og lysten til at gøre noget godt for et par familier, hvor pengene er særligt små i år.

Det var udgangspunktet, da Claus Petersen fra Hvidovre skrev en åben invitation på Facebook, hvor han efterlyste økonomisk trængte familier, der havde lyst til at komme og holde jul hos ham.

- Jeg vil sørge for julemaden med både and og steg, skrev han.

Fordi hans mor døde for et par måneder siden, stod Claus Petersen til at holde jul alene i år. Han havde dog fået invitation om at komme og holde jul hos ekskonen og deres 22-årige datter i Aarhus, men valgte alligevel at forsøge at åbne sit hjem for fremmede.

- Jeg tænkte, at nu havde jeg simpelthen så meget mad i fryseren, så kunne jeg gøre noget godt for andre. Især enlige forsørgere, som ikke kunne få det til at hænge sammen i julen, siger han til TV 2 Lorry.

Positiv respons men ingen gæster

I en tid hvor julehjælpsorganisationer melder om rekordmange ansøgere, og hvor mange familier er udfordret af energikrise og skyhøje priser på madvarer, så lyder en juleaften hos Claus Petersen som et godt tilbud.

Alligevel er der nærmest ingen, der har meldt sig.

- Jeg har fået masser af positiv respons fra mennesker, der synes, det er dejligt, at jeg vil gøre det. Men jeg havde jo gerne set, at der var nogle, der har meldt sig til at komme, siger han.

Han har i første omgang sagt nej til et par ensomme julegæster, som han har henvist til et tilbud for ensomme. For idéen bag hans initiativ var at hjælpe de familier, der ikke havde råd til den store julemiddag, fortæller han.

Måske svært at række ud til en fremmed

Selv tror han, at de manglende julegæster skyldes, at det kan være svært at henvende sig til en fremmed:

- En ting er at række ud til en organisation, men at gøre det til en fremmed er nok sværere. Jeg har jo gjort det med de bedste intentioner, og det er jo ikke fordi, jeg selv mangler et sted at være. Jeg vil bare gøre noget godt.

Nu har han sagt ja til en enkel julegæst, der ellers skulle sidde alene i julen. Men hans invitation står stadig åben, understreger han.

- Det bedste ville jo være, hvis der kom en familie med børn. Julen er jo børnenes fest, så at kunne give nogle børn en god oplevelse, som de måske ellers ikke ville få, vil være dejligt, siger han.

Hvis du vil i dialog med Claus, kan du skrive på det Facebook-opslag, som han har lavet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik