Nanna viser stolt strækmærker og løs hud frem: Nu bliver hun lagt ned af hadbeskeder

TV 2 Kosmopol bragte i januar en artikel om Nanna Liljekvist, der insisterede på at vise strækmærker og løs hud frem for at ændre billedet af, hvordan en kvindekrop ser ud. Siden er hadbeskederne blevet flere og flere.

"Man skal lede længe efter så klam en so," skriver en.

"Hvis jeg skulle kneppe en pige med det der på kroppen, ville jeg hurtigt pakke mine ting og skride, for det er for klamt," skriver en anden.

quote Det kan godt være, at jeg gør det på bekostning af mig selv, men jeg vil gerne kæmpe for, at det bliver et bedre sted for de unge at være.

Nanna Liljekvist

Antallet af hadefulde og ubehagelige beskeder i Nanna Liljekvists kommentarspor og indbakke er steget betragteligt de seneste uger.

Selv oplever hun, at stigningen især er sket i kølvandet på en artikel af TV 2 Kosmopol. Her fortalte vi, hvordan Nanna Liljekvist laver Instagram-videoer af alt det, mange til dagligt forsøger at gemme væk. Strækmærker, løs hud og akne.

For at vise, hvordan en ganske normal kvindekrop også kan se ud.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

Og selvom langt de fleste kun har haft rosende ord til overs for Nanna Liljekvist, har artiklen også affødt en del mere negativ opmærksomhed på Nannas Instagram-profil end den, hun sædvanligt får.

- Der er kommet rigtig mange øv-beskeder - mildt sagt - på det seneste. Folk diskuterer, hvorvidt de ville gå i seng med mig eller ej. De skriver, at jeg er klam, og at jeg burde få gjort noget ved min krop, siger Nanna Liljekvist.

- Og jeg ved godt, at jeg efterhånden har en stor profil, men jeg er stadig et menneske, der bliver påvirket af at blive kaldt ulækker. Og det vil jeg gerne sige fra overfor.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Nanna Liljekvist strækmærker appelsinhud løst maveskin kvindekrop kvinde hadbeskeder
- Den her proces med at dele ud af mig selv på en mindre flatterende måde, har betydet rigtigt meget positivt for mit selvværd. Jeg fandt ud af, at hvis jeg lader være med at tage mig selv så højtideligt, så er det lettere at hvile mere i mig selv, fortæller Nanna Liljekvist om de videoer, hun deler med sine 44.000 følgere.

I krig med sin egen krop

Nanna Liljekvist har i store dele af sit liv haft det, hun kalder et "fjendtligt" forhold til sin egen krop.

Noget hun blandt andet tilskriver et skønhedsideal, der indebærer et meget poleret billede af, hvordan en kvindekrop ser ud - selv blot få måneder efter, at man har født.

- Man regner med, at man står snorlige tre måneder efter, at man har født. Og det er altså bare ikke realiteten for mange af os, fortæller hun om det urealistiske skønhedsideal, hun lå under for i mange år.

quote Folk har været vant til at se en bestemt krop i så mange år, at de synes, at en krop som min er decideret klam at se på.

Nanna Liljekvist

- Mine bryster er for eksempel forsvundet fuldstændigt, efter jeg har været gravid og har ammet. Og det har jeg brugt lang tid på at acceptere, fordi de bryster, vi ser i mediebilledet, ofte har fået en kærlig hånd. Og jeg har selv trængt til at se nogle naturlige bryster, så jeg ikke gik og følte, at mine var forkerte.

På den måde er de videoer, Nanna Liljekvist lægger ud på sin Instagram-profil, også adresseret til hende selv. De har nemlig været medvirkende til, at hun gradvist har lært - og stadig lærer - at slutte fred med den krop, hun har brugt så mange år på at hade og bekrige.

- Jeg bliver stærkere for hver eneste video, jeg laver. For jeg snakker jo også til mig selv, understreger hun.

Kommentarerne viser, at der er meget at kæmpe for

Lige netop derfor er det også ekstra skrøbeligt, når hun modtager beskeder og kommentarer fra folk, der skriver, at hun er klam og ulækker, og at hun burde få gjort noget ved hendes krop.

Det lyder nemlig til forveksling som de ting, hun fortalte sig selv, i de perioder, hun skældte sin krop ud.

- De bekræfter mig jo i mange af de ting, jeg har tænkt om min egen krop. Og hvis de havde skrevet de ting til mig, da jeg var 17 år, havde det ramt på en helt anden måde, end det gør i dag. Og det havde haft konsekvenser, understreger hun.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Nanna Liljekvist strækmærker appelsinhud løst maveskin kvindekrop kvinde hadbeskeder
Nanna Liljekvist vil gerne sætte fokus på, at der ikke er en bestemt måde, som kvindekroppen skal se ud på. Et tema, hun selv har kæmpet med efter to graviditeter – og stadig kæmper med.

Den hadefulde og ubehagelige tone giver da også ofte Nanna Liljekvist lyst til at give op. Men samtidig viser de hende med al tydelighed, at der stadig er meget at kæmpe for.

- Folk har været vant til at se en bestemt krop i så mange år, at de synes, at en krop som min er decideret klam at se på. Og det viser jo bare, at vi har en helt forkert forestilling om, hvad den perfekte krop er. For min krop er jo ganske naturlig, forklarer hun.

Og det er netop kampen mod det skønhedsideal, der gør, at hun fortsætter kampen. For at fremtidige generationer forhåbentligt kan få det langt nemmere.

- Det kan godt være, at jeg gør det på bekostning af mig selv, men jeg vil gerne kæmpe for, at det (internettet, red.) bliver et bedre sted for de unge at være, og at fremtidige generationer kan få et mere afslappet forhold til dem selv og deres krop, afslutter hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik