Slagtet af parti-kolleger og borgmester: De miskrediterer mig med privatlivs-detaljer

En intern mail afslører, hvorfor et flertal af den socialdemokratiske byrådsgruppe i Ishøj ville af med nu afsat gruppeformand.

Borgerne i Ishøj kan i disse dage se et sandt politisk persondrama udspille sig på rådhuset - nærmere bestemt i den socialdemokratiske gruppe. 

Således er forholdet mellem den siddende borgmester, Ole Bjørstorp (S), og den nye bejler til posten, partikollega Merete Amdisen (S) på frysepunktet. 

TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af en intern mail, der er sendt rundt til medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe samt medlemmer af Socialdemokratiets partiforening i Ishøj. 

I mailen afsløres årsagerne til, at et flertal af den socialdemokratiske byrådsgruppe i Ishøj ville vælte Merete Amdisen som gruppeformand. 

Der bliver kampvalg om, hvem der skal være borgmesterkandidat.

Ingen tillid

Ishøjs borgmester siden 2001, 73-årige Ole Bjørstorp, er afsender, og han skriver, at han har “modtaget henvendelser fra et flertal i byrådsgruppen, med ønsket om, at spørgsmålet om valg af gruppeformand sættes på dagsordenen til næste gruppemøde.” 

Han lister efterfølgende en række årsager op:

“Forretningsordenens bestemmelse om, at gruppen skal fungere som et team, er ikke tilstede. Tilliden er forsvundet. Formanden  har ikke gjort noget for at genoprette tilliden. Formanden udviser ikke tillid til og tolerance overfor de enkelte gruppemedlemmer.”
 
“Og gruppen virker ikke som et fællesskab. Der udvises ikke åbenhed i samarbejdet. Og der udvises ikke respekt for den indsats, som de enkelte medlemmer yder. Der er ikke tillid til at  formanden kan virke samlende for gruppen.”

Tænker mere på regionen

Ole Bjørstorp tilføjer i en fritstående sætning:

“Det virker som om formanden tænker mere på, hvad der sker i regionen, Herlev eller Rødovre.”

Merete Amdisen blev som bekendt væltet som gruppeformand 2. december og har sidenhen meldt ud, at hun går efter at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2021. 

Stemmetal ved de seneste kommunalvalg:​​​​​​

Merete Amdisen:

 

2017: 347

2013: 199

2009: 139

2005: 133

2001: Ikke opstillet

 

Ole Bjørstorp:

 

2017: 1.898

2013: 2.201

2009: 2.075

2005: 2.010

2001: 3.518

 

Kilde: KMD

Hun siger til TV 2 Lorry, at hun efter at have modtaget mailen søgte borgmester Ole Bjørstorps opbakning forud for en mistillidsafstemning i den magtfulde socialdemokratiske gruppe, der har absolut flertal i byrådet. 

- I en privat samtale siger han, at jeg har hans tillid, og at han ikke vil tale imod mig på gruppemødet. Og fredag (tre dage før afstemningen den 2. december, red.) modtager jeg så en sms, hvor han trækker sin støtte til mig, siger Merete Amdisen til TV 2 Lorry.

Dette bakkes op af et Facebook-opslag af Ole Bjørstorp onsdag. Her skriver han blandt andet, at “hun splitter, hvor der skal samles. Derfor kunne hun heller ikke fortsætte som gruppeformand.”

"Miskrediterer mig"

Da Merete Amdisen i første omgang læser mailen hæfter hun sig særligt ved sætningen: “Det virker som om formanden tænker mere på, hvad der sker i regionen, Herlev eller Rødovre.”

- Der tænker jeg, at der er nogle af mine gruppekolleger, der går mere efter manden end efter bolden. Med en slet skjult henvisning til mit privatliv.

Merete Amdisen danner privat par med regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Martin Baden (S), som er opstillet i netop Rødovrekredsen. 

- Det her er at miskreditere mig som lokalpolitiker i Ishøj. Jeg griner af det og komme videre, siger Merete Amdisen til TV 2 Lorry.

Der må vel være nogle grunde til at bringe disse bekymringer på banen?

- Det er helt nødvendigt og en styrke, at jeg som formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj har et tæt samarbejde med et antal regionsrådsmedlemmer. Det er immervæk regionen, der sætter retningen for sundheds-dagsordenen i Region Hovedstaden, siger Merete Amdisen.

Er der noget at komme efter i forhold til, at du har interesseret dig for meget for regionen, Herlev og Rødovre?

- Jeg går til ishockey i Herlev med jævne mellemrum, fordi jeg er ishockeyfan. Men det kan vel ikke diskvalificere mig til at stå i spidsen for Ishøj, siger Merete Amdisen.

Bestyrelsen i Socialdemokratiets partiforening “beklager dybt”, og “er skuffede over”, at Merete Amdisen blev væltet.

- Vi er ærgerlige over, at man har væltet gruppeformanden. For vi føler, vi har haft en gruppeformand, der har været dynamisk og dygtig. Så det kom som en kæmpe overraskelse for mig, siger bestyrelsesformand Henning Bjerre til TV 2 Lorry.

Han mener, at der kan ligge et opgør om borgmesterposten bag stridighederne. Det kan du læse mere om her. 

"Splitter, hvor der skal samles"

Det har trods gentagende henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Bjørstorp torsdag. Onsdag skrev han på Facebook:

“Vi er mange der ikke mener, at Merete har de lederegenskaberder skal til for at være borgmester. Hun splitter, hvor der skal samles. Derfor kunne hun heller ikke fortsætte som gruppeformand. Det er efter moden overvejelse jeg siger dette. Merete er bedst som agitator. Jeg er nødt til at sige sandheden om det. Men iøvrigt ha en fortsat god aften.”

Den nyvalgte gruppeformand Johnna Stark siger til TV 2 Lorry onsdag:

- Jeg tror, hun har haft en idé om, at det er det, hun vil på sigt (at blive borgmester, red.). Men i og med at Merete ikke har gruppens tillid, har jeg svært ved at se hende blive borgmester, siger Johnna Stark.

Merete Amdisen blev væltet som gruppeformand med seks stemmer mod fem. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik