Rystede politikere om handicap-besparelser: Vidste ikke, det ville ramme så hårdt

Politikere vil kæmpe for flere midler til socialområdet. 

Handicappede borgere i Københavns Kommune får på grund af besparelser besked på at flytte fra deres botilbud, og det sender nu rystelser gennem Socialudvalget på Københavns Rådhus. 

Besparelserne er stemt igennem af selvsamme flertal, der nu kritiserer forholdene på handicapområdet.

- Det er en beskæmmende situation. Det er en skændsel, at vi stiller vores borgere det her i udsigt, og at vi ikke har større respekt for dem og deres hverdag, siger Venstres medlem af Socialudvalget, Caroline Stage.

Men hvorfor har du så stemt det igennem?

- Socialforvaltningen er under et massivt budgetpres. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke var klar over, at de her kvalitetsstandarder ville ramme så hårdt, som de har gjort, siger Venstre-kvinden, der nu vil arbejde for at forbedre forholdene ved de kommende overordnede budgetforhandlinger.

Lavere standarter

Caroline Stage henviser til de nye lavere såkaldte kvalitetsstandarder, som Københavns Kommune har lavet som følge af de massive besparelser, der skulle gennemføres på socialområdet.

Det betyder, at der nu er nye kriterier for, hvornår en borger er omfattet af målgruppen til botilbud. 

Handicappede borgere vil opleve ændret støtte på flere forskellige områder - der bliver eksempelvis også skåret ned på, hvor mange gange om ugen, de kan gå på arbejde.

TV 2 Lorry har de seneste dage fortalt om Jeff Pitzner og Thomas Hansen, der begge er blevet bedt om at flytte i egen bolig, efter at have boet på botilbud i mere end 10 år. 

Allerede i juni måned kunne TV 2 Lorry fortælle, at politikerne i Socialudvalget advarede om, hvilke konsekvenser det kunne få, at der skulle spares 84 millioner.

Nødvendige besparelser

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) siger til TV 2 Lorry, at besparelserne er nødvendige.

- Vi er én af de kommuner, der har det dårligste serviceniveau på voksenhandicapområdet. Det skal vi være helt ærlige omkring. Det, synes jeg, ikke er godt nok. Men det er det, vi kan tilbyde desværre. For vi skal levere en besparelse. 

Hun og kollegerne i Socialudvalget vil kæmpe for flere midler til området, når de overordnede budgetforhandlinger skal forhandles senere på året. 

- Når vi har truffet en beslutning om, at vi skal have lavere standarder, så er det fordi, at vi skal levere en besparelse. Men det er jo ikke det samme som at sige, at vi ikke vil kæmpe for det. Så jeg håber, at alle vil bakke op om, at vi kigger på, hvordan de her botilbud bliver skruet sammen, så flest mulige mennesker kan blive boende der, hvor de gerne vil, siger Mia Nyegaard til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik