Bred enighed om tilbundsgående undersøgelse af omstridt spildevandssag

Den meget omtalte spildevandssag fra i foråret var atter højt på dagsordenen, da der mandag var møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Der var bred enighed, da politikerne i Teknik- Miljøudvalget i Københavns Kommune mandag var samlet.

Udvalget vil nu til bunds i sagen om det 290 millioner liter urenset spildevand, der tilbage i maj måned var planlagt at skulle udledes i Øresund.

Selvom udledningen endte med at blive aflyst som følge af massiv kritik, så skal sagen skal nu kulegraves af et såkaldt kommissorium.

- Som udvalg er vi meget interesseret i, hvad miljøbeskyttelsesloven egentlig giver forvaltningen mulighed for som myndighed til at stille krav, siger teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), til TV 2 Lorry.

Tilladelsen til spildevandsudledningen blev oprindeligt givet af Teknik- og Miljøforvaltningen til Hofor, men medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget var forinden da ikke blevet orienteret.

- De første 24 timer efter, at denne historie kom frem, var der ingen, der vidste, hvem der havde ansvaret for denne her sag. Borgmesteren sagde, det var ministeren, og ministeren sagde, det var borgmesteren. Det er jo noget rod, og det skal vi simpelthen havde ryddet op i, siger Radikale Venstres gruppeformand Mette Annelie Rasmussen, der også er medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

Borgmester: Hvis der er begået, skal vi lære af dem

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) har efterfølgende måtte lægge ryg til en hel del kritik for ikke at tage ansvaret på sig.

Men kritikken preller stadig af på hende.

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at vi tager denne her diskussion, og hvis det viser sig, jeg har taget fejl, og forvaltningen har taget fejl og kunne have sagt nej, så tager jeg selvfølgelig den kritik til efterretning, og så skal vi selvfølgelig lære af det fremadrettet. Men det har vi lige nu ikke en afgørelse på, siger Ninna Hedeager Olsen.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er blevet kritiseret for ikke at tage nok ansvar på sine skuldre.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er blevet kritiseret for ikke at tage nok ansvar på sine skuldre.
Foto: TV 2 Kosmopol

Politikerne kunne på dagens udvalgsmøde komme med indspark og indsigelser til det forelagte kommissorium, inden arbejdet får lov at fortsætte.

Det er ikke bare Københavns Kommune, der venter spændt på en afgørelse i sagen. Også kommunerne langs Øresund og miljøminister Lea Wermelin (S) følger med.

Udover i landets hovedstad kan afgørelsen kan også have betydning flere andre steder.

- Det her betyder meget for københavnerne og byen. Det handler i sidste ende om, hvad det er for en by, vi gerne vil være, og i Radikale Venstres optik vil vi ikke være en by, der udleder spildevand i Øresund, siger Mette Annelie Rasmussen.

Man regner med at have en endelig afgørelse på spildevandssagen inden udgangen af 2021.

Københavns Teknik- og Miljøudvalg holdt mandag møde om retningslinjerne for advokatundersøgelsen i spildevandssagen

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik