Christianitter beslutter, at Christiania genåbner uden åbenlyst hashsalg

Beboerne på Christiania har taget en beslutning om at lukke for det åbenlyse hashsalg. Politiet er opmærksom på beslutningen.

Når Christiania lørdag åbner for første gang i ni uger, bliver alt ikke, som man kender det på fristaden.

Den populære Pusher Street, hvor der gennem mange år har været åbenlyst, ulovligt salg af hash, bliver ifølge christianitterne ikke at finde fremover.

Beboerne på Christiania har taget en fælles beslutning om at lukke for hashsalget, når genåbningen finder sted.

- Hashsalget har givet nogle problematikker, som vi ikke har været glade for, derfor vil der ikke være noget åbenlyst hashmarked eller boder, siger Bente Morén, der bor på fristaden, til TV 2 Lorry.

Hun bakkes op af Hulda Mader, som er talskvinde på Christiania.

- Der kommer ikke til at være åbenlyst hashsalg her mere, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Tror ikke salget kommer tilbage

Tidligere har christianitterne med succes revet de opstillede hashboder ned på Pusher Street. Herefter rykkede hashsalget for en kort periode ud i gaderne på Christianshavn, hvilket det også gjorde under corona-krisen.

Dengang gik der ikke mange uger, før salget af hash var tilbage i Christianias gader. Det frygter man dog ikke vil være tilfældet i denne omgang.

- Der er aldrig nogen endegyldige løsninger, men jeg forventer det ikke, fortæller Bente Morén, som hæfter sig ved den gode dialog, de har haft omkring nedlukningen af det åbenlyse hashsalg.

Også Hulda Mader forventer, at salget vil forblive lukket, og hvis ikke må der indkaldes til endnu et fællesmøde.

Politiet er opmærksom på beslutningen

Hos Københavns Politi er man opmærksom på den fælles beslutning, der er taget på Christiania om at lukke for hashboderne.

I et skriftligt svar til TV 2 Lorry skriver chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov:

”Vi forstår, at Christiania ikke vil se hashboder igen, og vi vil derfor fremover træde ind i Pusher Street med Din Betjent-indsatsen. Det betyder, at vi nu træder tættere på, men med blød hat. Det er et andet udtryk, end man er vant til at se, og det har vi sagt til Christiania. Vi er også deres politi, og hvis vi oplever, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at færdes i Pusher Street, beholder vi Din Betjent-ordningen.”

Din Betjent-ordningen går ud på, at politiet har inddelt politikredsen i en række mindre områder. I hvert område er der så tilknyttet lokale betjente med særligt godt kendskab til området.

Christiania åbnede lørdag klokken 12. 

Her ses betjente med "bløde hatte" på Christiania, da fristaden åbnede lørdag. 
Her ses betjente med "bløde hatte" på Christiania, da fristaden åbnede lørdag. 
Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik