Claus efterlyste sine redningsmænd efter hjertestop: Mie var med til at trykke livet tilbage i hans krop

Henvendelserne er væltet ind, siden TV 2 Kosmopol bragte historien om Claus Helmer, som ledte efter sine redningsmænd, efter han faldt om med hjertestop under Royal Run. Nu har han fået kontakt til flere af dem.

Mie Anna Larsen var en af de første til at lægge sine hænder på Claus Helmer, som fik hjertestop under Royal Run i København 29. maj. 

Sygeplejersken fra Christianshavn løb lige bag ham og så, da han pludselig faldt om. Hun løb hurtigt hen til ham og fik konstateret, at der ikke var nogen puls.

quote Det betyder alt. Det betyder ret beset, at jeg er her i dag.

Claus Helmer

Hun og en anden kvinde gik straks i gang med at give hjertemassage.

- Der kommer flere til, også en læge, som tager styringen, og vi får organiseret, at der er flere, der kan tage over. Der er nogle, der løber efter en hjertestarter, og da de kommer tilbage med den, er der nogle, der støder ham nogle gange, fortæller Mie Anna Larsen.

Hun blev og ventede på at se, om han klarede den og kunne se, at han begyndte at trække vejret. Paramedicinerne var kommet, og trods den chokerende hændelse gjorde hun løbet færdig.

En voldsom oplevelse

Hun fortæller, at oplevelsen – trods hendes arbejde som sygeplejerske – efterfølgende har fyldt meget, og at hun har tænkt meget på det siden.

- Som sygeplejerske har jeg prøvet at stå i sådan en situation før, hvor en person har fået hjertestop. Men det var på hospitalet. Det var meget voldsomt at opleve uden for hospitalet. Jeg er meget glad for, at han er i live og for, at han nu har rakt ud, siger hun.

Mie Anna Larsen er netop blandt dem, som Claus Helmer havde håbet at finde frem til. For efter den voldsomme oplevelse vil han utrolig gerne takke de mennesker, der hjalp med at holde ham i live, indtil paramedicinerne ankom.

- Det betyder alt. Det betyder ret beset, at jeg er her i dag, siger Claus Helmer fra sin seng på Rigshospitalet til TV 2 Kosmopol.


Ligesom TV 2 Kosmopol har han efter den seneste artikel fået flere henvendelser fra folk, der var hos ham, da han havde fået hjertestop. Og han er glad for at vide, at der er nogle, der har tænkt på ham efterfølgende, fortæller han.

- Det er også en af grundene til, at jeg rækker ud. For hvis jeg havde stået i den situation, ville jeg også gerne have vidst, hvad der var sket, efter ambulancen var kørt. Så det er rart at kunne give en tilbagemelding.

Vigtigt at kunne hjælpe

For sygeplejersken Mie Anna Larsen har oplevelsen også været en påmindelse om, hvor vigtigt det er at kunne yde førstehjælp.

- Og det er vigtigt at holde ved lige, hvis man kan det. Så er det selvfølgelig forskelligt, hvordan man reagerer i sådan en situation. Det er ikke alle, der bare hopper til. Nogle fryser og kan ikke røre sig ud af stedet. Man må bare gøre det bedste, man kan i sådan en situation, siger hun.

TV 2 Kosmopol takker for de mange henvendelser, som har hjulpet til, at Claus Helmer nu er kommet i kontakt med sine redningsmænd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik