Claus fik hjertestop under Royal Run: Nu leder han efter dem, der var med til at redde hans liv

Claus Helmer fra Gevninge fik hjertestop under Royal Run 29. maj. Nu vil han gerne finde og takke de personer, der hjalp ham, indtil paramedicinerne kom frem.

- Jeg når ikke at tænke, der bliver bare slukket på stikkontakten, og lyset går ud. Det næste, jeg husker, er, at jeg ligger ned, og nogen siger til mig, 'er du der, er du der?’. Det er en paramediciner, som taler til mig, efter jeg er blevet startet op med hjertestarteren.

Sådan fortæller Claus Helmer, som faldt om med hjertestop under Royal Run i København 29. maj. Humøret var ellers højt, og benene var gode, men efter tre kilometers løb blev der helt sort.

quote Jeg vil bare gerne sige tak og kunne trykke den person i hånden, som trykkede på min brystkasse.

Claus Helmer, Gevninge

Heldigvis var Claus Helmer omgivet af mennesker, da det skete, og han er selv helt klar over, at dét, at nogen gav ham hjertemassage allerede inden, paramedicinerne ankom, har været altafgørende i forhold til hans chancer for at overleve.

Derfor vil han nu meget gerne finde dem, der hjalp ham, og vise sin taknemmelighed.

- Jeg vil bare gerne sige tak og kunne trykke den person i hånden, som trykkede på min brystkasse. For ret beset har den eller de personer reddet mit liv, siger Claus Helmer til TV2 Kosmopol.

Vil ikke leve i frygt

Til dagligt bor han i Gevninge mellem Roskilde og Holbæk og arbejder som butikschef i en golfbutik. Han lever et aktivt liv, og har stort set aldrig fejlet noget. 

På Rigshospitalet er konklusionen da også, at der ikke er nogen åreforkalkning i hjertet. Diagnosen er dermed uforklarligt hjertestop.

Han skal nu have indopereret en såkaldt ICD, som via ledninger til hjertet kan følge hjerterytmen. 

Selvom Royal Run blev en helt anden oplevelse end forventet, har forskrækkelsen ikke taget modet fra Claus Helmer. Han er slet ikke afvisende over for, at han kunne finde på at deltage i et løb som Royal Run en anden gang.

- Det kunne jeg sagtens. Hvis jeg skulle være bange for alt det, der kan ramme mig i livet, kunne jeg lige så godt være død. Og det er er planen, at jeg skal genoptage mit normale liv så vidt muligt, fortæller han.

En positiv effekt

Han føler sig heldig over, at hjertestoppet skete, mens han var omgivet af så mange mennesker, og Claus Helmer vil gerne sætte fokus på vigtigheden af, at der er nogle, der vælger at blive hjerteløbere, og at der bliver sat hjertestartere op rundt omkring.

- Man så også, at der er mange, der valgte at blive hjerteløbere, efter at Christian Eriksen faldt om på banen med hjertestop. Det er godt, at det kan have en positiv effekt, når sådan noget sker, fortæller Claus Helmer fra hospitalssengen.

Var du en af dem, der hjalp Claus Helmer ved Royal Run, hører vi meget gerne fra dig på redaktion@tv2kosmopol.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik