Frygt for coronavirus: SAS aflyser alle afgange til Kina

Flyselskabet SAS har fra i morgen og lidt mere end en uge frem valgt at suspendere alle fly til to kinesiske storbyer.

Hvis man gik rundt og troede, at man i løbet af de kommende dage skulle en tur til Kina med det skandinaviske flyselskab SAS, kan man godt tro om igen.

I en pressemeddelelse har selskabet torsdag eftermiddag meldt ud, at man fra fredag den 31. januar og ni dage frem har valgt at suspendere sine flyafgange til Kina.

Suspenderingen gælder alle virksomhedens fly til de to kinesiske millionbyer Shanghai og Beijing som følge af den verdensomspændende coronavirus.

"Sikkerheden for vores passagerer og ansatte er vores højeste prioritet. Efter at have evalueret situationen i Kina på baggrund af udbruddet af Coronavirusset, har vi besluttet af suspendere alle vores fly til og fra Shanhai og Beijing", skriver selskabet i pressemeddelelsen.

I første omgang gælder suspenderingen fra i morgen den 31. januar og frem til den 9. februar.

Fly til og fra Hong Kong vil forblive i drift som planlagt.

Første dansker indlagt og undersøgt for virus

En mand blev tirsdag indlagt i højisolation med frygt for smitte af coronavirus, men undersøgelser viser, han ikke er smittet med virusset.

Den mandlige patient, der blev indlagt i højisolation på Aarhus Universitetshospital i Skejby grundet mistanke om smitte af en ny type coronavirus, er ikke smittet med virusset.

Det oplyste Statens Serum Institut ifølge Sundhedsstyrelsen.

Personer i Malmø har også været indlagt til observation og kontrol for virussen, der har spredt sig til flere steder i Europa.

I Tyskland er de første tilfælde af smittede personer blevet bekræftet.

Den danske mand blev indlagt, fordi han havde været i Wuhan i Kina, hvor virusset stammer fra, og han led af feber og lungebetændelse, fortalte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til TV 2 tirsdag aften.

Coronavirus kan være alvorlig

I første omgang minder virusset om en normal forkølelse eller influenza.

Ondt i kroppen, feber og hoste er blandt de symptomer, som mange af de tusindvis af smittede kinesere har haft.

Men i flere tilfælde udvikler sygdommen sig alvorligt, at de smittede dør af den.

Endnu hedder sygdommen bare 2019-nCoV - eller mere populært: den nye coronavirus.

British Airways, Austria Airways samt Lufthansa er andre europæiske flyselskaber, der ligeledes har indstillet deres flyvninger til Kina midlertidigt på baggrund af virusset.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik