Field's genåbner mandag med et minuts stilhed

Storcentret Field's har været i tæt kontakt med Københavns Politi, der vurderer, at en genåbning er sikker.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Storcentret Field's genåbner mandag klokken 10.00. Det oplyser det i en pressemeddelelse søndag eftermiddag.

Storcentret har været lukket i en uge, efter at tre personer blev dræbt under et masseskyderi sidste søndag.

- Vi har været i tæt dialog med Københavns Politi og brandmyndighederne, og vi vurderer på den baggrund, at Field’s er sikkert, lyder det i meddelelsen.

- Vi har også rådført os med fagfolk, som fortæller os, at den bedste måde at undgå kronisk angst eller længerevarende reaktioner generelt set, er, at kunder og ansatte hurtigst muligt vender tilbage til normalen.

Politi vil være til stede

Storcentret har været lukket i en uge, efter at tre personer blev dræbt under et masseskyderi sidste søndag. Fire andre befandt sig umiddelbart efter skyderiet i kritisk tilstand.

Der vil blive afholdt et minuts stilhed for skudofrene ved genåbningen. Det sker af respekt for ofrene, oplyser storcentret.

Københavns Politi afsluttede sit arbejde tidligere på ugen. Field's har siden haft lejlighed til at gennemgå og klargøre storcentret, så det igen er klar til at modtage besøgende.

Storcentret åbner klokken 10.00 mandag formiddag.

Når det åbner vil Københavns Politi være til stede med sit nærpoliti. Det vil stå til rådighed, hvis borgere skulle have spørgsmål eller bekymringer, der skal vendes. Politiet vil være til stede fra klokken 10.00 til 20.00

Her vil man også kunne få oplysninger til krisehjælp, hvis man har brug for det. Det oplyser politiet på Twitter.

Hvis man besøger centret i den kommende tid, er man velkommen til at lægge en buket ved hovedindgangen, lige som mange andre allerede har gjort.

Hvis det også indebære lys, skal disse være elektriske af hensyn til brandsikkerheden.

Usikkerhed om genåbning

Tidligere søndag var det usikkert, om storcenteret ville genåbne mandag som planlagt.

TV 2 Lorry var således i kontakt med storcenteret, som ikke ville bekræfte, at Field's åbner mandag.

Ligeledes skrev Bilka i Field's på kædens Facebook-side, at man afventende den sidste godkendelse, før en åbning blev aktuel. 

- Vi arbejder på højtryk for at genåbne Bilka. Vi afventer dog den sidste godkendelse, før vi kan melde noget ud med sikkerhed, skriver supermarkedskæden. 

Søndag skrev Københavns Politi også på Twitter, at politikredsen var blevet gjort opmærksom på, at det ikke var "endeligt afklaret," om Field's åbnede mandag. 

Særlig adgang for berørte kunder

TV 2 Lorry har søndag talt med personer foran Field's, som har fået lov til at besøge shoppingcenteret. Der er tale om forretningsdrivende og personer, som var til stede under skyderiet sidste søndag. 

Her blev tre mennesker skudt og dræbt. 

Fire andre personer, der også blev ramt af skud søndag, befandt sig umiddelbart efter i kritisk tilstand. Alle fire skulle dog være stabile på nuværende tidspunkt.

I sagen er en 22-årig mand sigtet for tre drab og syv drabsforsøg. Han blev anholdt søndag aften kort før klokken 18.00 og blev mandag varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling i 24 dage.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere