Forventer 10.000 til særudstilling: VM-trofæet er landet i København

Frem til på søndag er VM-trofæet i Danmark. Torsdag udstilles det for offentligheden i Parken.

Fodboldens VM-trofæ befinder sig aktuelt på dansk jord.

Onsdag klokken 9.58 landede trofæet i Kastrup i et særligt privatfly fra Amsterdam, og det bliver i den danske hovedstad frem til på søndag.

På jorden stod den tidligere franske forsvarsspiller Frank Leboeuf, der i 1998 var med til at vinde VM-guld med Frankrig, klar til at fremvise trofæet.

- Det er lidt specielt at skulle præsentere trofæet i Danmark, lige efter at I har slået Frankrig.

- Nu må Danmark være blandt favoritterne til at vinde VM, siger Leboeuf muntert med henvisning til Danmarks 2-0-sejr i søndags.

Trofæet må betragtes på afstand

Kun statsoverhoveder og tidligere verdensmestre må røre det ikoniske trofæ.

Derfor måtte DBU-direktør Jakob Jensen på lige fod med en række franske diplomater og andre inviterede gæster nøjes med at betragte trofæet på afstand, mens Frank Leboeuf var den eneste, der fik sin hånd på trofæet, når det var ude af sin montre.

Torsdag har offentligheden mulighed for at se det 36 centimeter høje guldtrofæ, når det bliver udstillet i Parken. Her forventes mellem 6000 og 10.000 mennesker at besøge nationalarenaen.

Fredag er trofæet omdrejningspunkt for en gallamiddag på Hotel d'Angleterre.

Trofæet skal på rundtur

Efter en programfri lørdag rejser trofæet søndag videre til Berlin, der er næste destination på Fifa World Cup Trophy Tour, der er faciliteret af læskedrikgiganten og VM-sponsoren Coca-Cola.

Alle 32 VM-deltagende lande - og 19 andre nationer - får besøg af trofæet inden slutrunden i Qatar. Rundturen startede i maj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik