Her bliver Helenes tredje elcykel på tre måneder stjålet

Rekordmange får ligesom Helene stjålet deres cykel i København, og kun ganske få af tyverierne bliver opklaret.

Fredag mødtes flere af Københavns borgmestre med blandt andet Københavns Politi, forsikringsbranchen og Cyklistforbundet for at komme det rekordhøje antal af cykeltyverier til livs i København.

En af dem, der har været hårdt ramt af cykeltyverier, er Helene Sørensen fra Amager, der har fået stjålet tre dyre Christianiacykler på bare tre måneder, og det er hun ved at være godt træt af.

- Tyvene tænker ikke over, hvad det gør ved folk. Det er vores eneste transportmiddel, og man bliver ramt om morgenen, når man står og skal aflevere sit barn, og man tænker bare 'nu igen?', siger Helene Sørensen til TV 2 Kosmopol.

Tredje gang Helene Sørensen får stjålet sin cykel, har hun ellers sat den ned i den parkeringskælder, der hører til den boligblok, hvor hun bor på Amager. Men som man kan se i klippet øverst i artiklen, holder det ikke en flok unge mænd fra at stjæle hendes cykel.

- Det er vildt at se, at der kommer fem mand ind og tager den. Det ligner bare helt unge mennesker, og jeg synes bare det er sørgeligt, at det ser så organiseret ud, og så er de så unge, siger hun og fortsætter:

- Det er en cykellås til knap 2.000 kroner, som de får lirket op så let som ingenting.

Rekordmange stjålne cykler

Sidste år blev der stjålet 17.316 cykler i København, hvilket er rekordmange, og kun 1,2 procent af tyverierne blev opklaret. Cykeltyvene skal altså stjæle flere end 80 cykler, før de mærker en konsekvens, viser tal fra Forsikring og Pension.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Og så sent som torsdag morgen blev endnu en cykel stjålet. Her gik det ud over Charlotte Lund, der bor ved Sluseholmen, som for fjerde gang på fire år fik stjålet en dyr ladcykel.

Da hun skulle på arbejde, var cyklen forsvundet, og kun et par cykelhjelme lå efterladt på gulvet i cykelkælderen.

- Det er jo superirriterende, vi bruger den nærmest som en bil. Vi er virkelig afhængige af den ladcykel til børnene, siger hun.


Det var her Charlotte Lund fik stjålet sin cykel.
Det var her Charlotte Lund fik stjålet sin cykel.


Kan ikke betale sig at købe en ny

Charlotte Lund overvejer nu sammen med familien, om hun overhovedet skal købe en ny ladcykel.

- Man bliver sådan lidt, om man gider købe en ny, for de er jo dyre.

Den samme overvejelse går Helene Sørensen også med. Hun ved ikke, om det kan betale sig i længden, når hun bliver ved med at få stjålet sin cykel

- Vi har ikke købt en ny denne gang, for vi ved ikke, om vi har råd til at købe en ny. Forsikringen bliver jo dyrere og dyrere hver gang, vi får stjålet en cykel, siger hun og fortsætter.

- Så måske vi bare skal have nogle almindelige cykler, så er risikoen for, de bliver stjålet, måske mindre, slutter hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik