Hjemløse donerer penge til ukrainske flygtninge: "Vi er jo alle bare mennesker"

Hjemløse og ansatte i Hus Forbi donerer i april noget af deres omsætning til Dansk Flygtningehjælp.

Torsdag var det ikke kun hjemløse, der var på gaden for at sælge Hus Forbi.

I april måned donerer Hus Forbi 10 procent af indtjeningen fra salget af avisen til Dansk Flygtningehjælp, og i den forbindelse tog også de ansatte en stak aviser under armen og gik ud på gaden for at sælge dem.

- Lige pludselig er krig kommet rigtig tæt på – også på os – og derfor vil vi gerne være med til at støtte dem, som er drevet på flugt. Vi er jo alle bare mennesker, og vi kender jo selv det med, at hele ens liv er i en taske bag på ryggen. Det er svært, forklarer Simon Nielsen, der er formand for Hus Forbi.

Håbet er at samle 250.000 kroner sammen. Penge, der skal gå til de mennesker, der i øjeblikket er på flugt fra Ukraine. De er nemlig også hjemløse i øjeblikket.

- En lille dråbe i en stor sø

På nuværende tidspunkt er det lykkedes at samle cirka 150.000 kroner sammen, og med ti dage tilbage af april måned, så er der er tro på, at Hus Forbi nok skal nå sit mål.

- Det er så stor en ting, så det kræver, at vi alle sammen hjælper med det, vi kan. Det her (Hus Forbi-indsamlingen red.) er en lille dråbe i en meget stor sø, men det er så det, vi kan hjælpe med, lyder det fra Simon Nielsen.

I København startede torsdagens indsats i brokvartererne og endte på Kultorvet til det sidste store ryk. Har man endnu ikke erhvervet månedens Hus Forbi, så har formanden en klar opfordring:

- Jeg håber, at alle derude går ned og køber en avis af deres lokale avispusher, for så skal vi nok nå det (målet for indsamlingen, red.).

Donationen påvirker ikke sælgerens personlige indtægt på 15 kroner, som de får per solgte avis. I stedet tages pengene ud af de resterende 15 kroner, der går til Foreningen Hus Forbi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik