Københavns Politi vil stoppe støjplagere: "Vi kommer til at holde skarpt øje"

Københavns Politi vil denne sommer have et særligt fokus rettet mod populære grønne områder, hvor der spilles for høj musik til gene for beboerne.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kombinationen af godt vejr og en snarlig sommerferie lige rundt om hjørnet plejer at være lig med godt humør, fest og farver og høj musik i gaderne.

quote Vi kommer til at holde skarpt øje med, at festerne i de grønne områder ikke stikker af

Peter Dahl, ledende politiinspektør ved Københavns Politi

Men det er ikke alle, der bryder sig om larmen fra en festende horde, og især beboere ved populære udendørsarealer kan være hårdt ramt af generne – især når de yndede soundbokse bliver taget i brug.

Derfor vil Københavns Politi her i sommerperioden være særligt opmærksomme på de steder, hvor der normalt er udfordringer med støj og høj musik ved byens grønne åndehuller og langs havnefronten, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Det er forståeligt, at mange gerne vil nyde det gode vejr og hygge sig med musik – særligt nu efter en lang periode, hvor coronaen har lagt en alvorlig dæmper på festligheder og socialt samvær. Men vi har også forståelse for, at det er udfordrende med høj musik fra soundbokse for dem, der bor i byen og får ødelagt nattesøvnen. Derfor vil støj og høj musik være noget, vi kommer til at have stor fokus på den kommende tid, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Kriminalitet prioriteres før støjklager

Politiet opfordrer alle til at vise hensyn til hinanden, og bedyrer at man som udgangspunkt vil forsøge med dialog frem for bare at stange en bøde ud med det samme. Erfaringen er nemlig, at de fleste lytter, når politiet beder dem om at skrue ned for musikken. Men er det ikke tilfældet, så får man en bøde og risikerer at få beslaglagt sit musikanlæg.

- Vi kommer til at holde skarpt øje med, at festerne i de grønne områder ikke stikker af. Både når vi kører almindelig patrulje, men i særdeleshed i forbindelse med målrettede indsatser. Det vil foregå på samme måde, som når vores færdselsafdeling har målrettede færdselsindsatser; overskrides reglerne, får man en bøde. Man kan derfor også komme ud for, at politiet springer advarslen over og udstikker en bøde i første hug, siger Peter Dahl.

Ud over en øget opmærksomhed på byens udendørsarealer, har Københavns Politi også et ekstra fokus på de anmeldelser, som borgerne ringer til os med om støj og høj musik i det offentlige rum.

- Vi reagerer på anmeldelser i det omfang, vi har mulighed for det. Det vil dog altid indgå i en samlet prioritering af de opgaver, vi har i øjeblikket. Ofte har vi mulighed for at rykke ud, men står vi fx med en sag om alvorlig kriminalitet og en med en fest, hvor der bliver spillet for højt – så er det den første opgave, vi prioriterer, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Stramninger skal hjælpe støjplagede beboere

Også i Københavns Kommune er der fokus på musik og støj i det offentlige rum. Kommunen har i år øget antallet af kommunale natteværter og har i samarbejde med Københavns Politi lavet en informationskampagne, hvor der appelleres til at udvise større hensyn borgere imellem.

Desuden har Teknik- og miljøudvalget for nyligt besluttet at skærpe støjreglerne i tre af de parker, hvor der erfaringsmæssigt er store udfordringer. Det drejer sig om Havneparken på Islands Brygge, Hørsholmparken på Nørrebro og den del af Fælledparken, der ligger mod Serridslevsvej.

På kortet herunder kan du se, hvor de nye regler gælder.

Her er der opsat skilte om, at al elektronisk forstærket musik skal slukkes senest kl. 20 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22 på fredage og lørdage. 

Det betyder dog ikke, at der i resten af byen er frit løb til at skrue op for volumeknappen, understreger Københavns Politi

Beslutningen om at skærpe reglerne for, hvor længe man må spile høj musik udendørs, blev truffet af politikerne, efter at mange beboere i København sidste sommer var plaget af støj fra festgale unge mennesker.

Her var det netop særligt brugen af medbragte soundbokse til at holde festen kørende, der holdt borgere flere steder i byen vågne til langt ud på natten.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere