Nedtagning er dobbelt så dyr som installation: Derfor er det så dyrt at få fjernet sin gas

Det var lidt af et chok, som den nu tidligere gasforbruger Hans Gregersen fra København fik, da han så prisen for at få fraskåret sig gas.

12.500 kroner.

Det var beløbet, der mødte den nu tidligere gasforbruger Hans Gregersen, da han skulle tjekke prisen for at få afmonteret sin gas fra forsyningsselskabet HOFOR.

Prisen efterlod Hans Gregersen forundret. 

For samtidig kunne han konstatere, at minimumsprisen for at få tilsluttet sig gas lå på 6.250 kroner.

Dermed er det altså dobbelt så dyrt at få fraskåret sig sin gas sammenlignet med at få tilsluttet sig gas.

- Jeg synes ikke, det er tidssvarende, og jeg synes, det er mærkeligt, siger Hans Gregersen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er en speciel måde at drive forretning på. Man bliver lokket ind med en billig pris, men når man ikke længere har lyst, bliver det meget dyrt.

Hans Gregersen fortæller, at han endnu ikke har fået taget sin gasmåler ned, men blot fået sat en prop i gasforsyningen, så han ikke længere kan bruge gas i hjemmet.

Hans Gregersen skal dog have fjernet gasstikket, der tidligere har forsynet ham med gas. På HOFOR's hjemmesider oplyser selskabet nemlig, at der ikke må være gasstik i jorden, hvor der ikke er forbrug på. 

Gasrøret skal dermed graves fri og lukkes, nu når Hans Gregersen ikke længere vil være gaskunde. Og det er altså denne handling, der koster 12.500 kroner.

Stor efterspørgsel på varmepumper

Hans Gregersen er langt fra ene om at vælge gassen fra. Som TV 2 Lorry fortalte i starten af marts er efterspørgslen på varmepumper steget markant herhjemme.

Her fortalte husejer Morten Bjernvig fra Fredensborg, at han havde valgt at skifte sit gamle gasfyr ud med netop en varmepumpe af økonomiske og klimamæssige hensyn. Derudover slap Morten Bjernvig ved udskiftningen ligeledes for at købe russisk gas, hvilket han også så som en fordel.

Hans Gregersen fortæller til TV 2 Lorry, at hans økonomi er til at betale beløbet på 12.500 kroner, men han påpeger, at det jo ikke er alle, der kan hive 12.500 kroner ud at sit budget.

- Prisen er al for høj. Jeg synes, at HOFOR skal sætte prisen ned, fordi jeg er sikker på, at det kan gøres meget billigere, siger Hans Gregersen.

Prisen er fast

Ifølge HOFOR kan nedtagningen af gas i private hjem dog ikke gøres billigere. 

- Når der er forskel på at oprette og afslutte en gastilslutning, skyldes det, at der er tale om to helt forskellige situationer. Ved standard nytilslutning skal der betales for etablering af stikket (6.250 kr. inkl. moms) samt et årligt stikabonnement (1.250 kr. inkl. moms). De faktiske omkostninger til stikket inkl. drift, vedligehold, beredskab, administration mv. vil således løbende blive betalt.

- Ved fraskæring betales omkostningerne på én gang (12.500 inkl. moms), da kundeforholdet afsluttes. Derfor kan man ikke uden videre sammenligne de to priser/takster, oplyser Morten Stanley, der er chef for bygas i HOFOR, i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Er prisen rimelig?

- Der er helt faste regler for, hvad det skal koste, og vi må ikke generere overskud over tid, forklarer Morten Stanley til TV 2 Lorry:

- Prisen følger nogle helt faste regler, hvor gebyret skal afspejle den faktiske udgift. Og når man så ser på den lange række af handlinger, der skal gennemføres for at iværksætte fraskæringen, kan vi ikke få prisen længere ned. Vi kan godt forstå, at det kan synes som et stort beløb for den enkelte ejer af ejendommen. 

HOFOR oplyser samtidig, at man ikke har oplevet flere fraskæringer fra gas end normalt i de sidste seks måneder. 



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik